Yılbaşı kutlamalarında polislere havai fişek attılar

TAKİP ET

Almanya'daki yılbaşı kutlamalarında polise havai fişek atan gençler polis tarafından kovalanıyor. Almanya'nın bazı illerinde havai fişek atmak yasaklansa da Almanya 2024 yılında binlerce havai fişek atarak girdi.

Almanya'da yılbaşı kutlamaları için her yıl tonlarca havai fişek kullanılıyor. Bu sene ise Almanya'daki belli şehirlerin belediyeleri ve polis teşkilatları yaşanan bomba ihbarları ve kutlamalarda polislere havai fişek atan kişilerden dolayı, bazı illerde havai fişek ve kutlama amaçlı patlayıcı atmak yasaklandı. 

Almanya'nın Duisburg kentinde yaşananlar ise buna bir örnek oldu. Yılbaşı kutlaması yapan bazı gruplar görevli polislere havai fişek attılar.  Bu Almanya'da sık sık karşılaşan bir durum olsa da bu sene Polisler bu duruma karşı sert önlemler alacaklarını bildirmişti. 

Bu görüntülerde ise polislere havai fişek atan gençler polislerin üzerlerine gelmesi üzerine olay yerinden kaçıyorlar o sırada da polis aracının üzerine atılmış başka bir fişek de dikkat çekiyor. 

Bu olaylar yaşansa da yasak gelmeyen illerde yılbaşı kutlamaları binlerce havai fişek ve patlayıcıyla çoşkuyla kutlandı. 

İşte o anlar:

Almanlar yasak dinlemedi, polise attı! Almanya’da birçok bölgede yasaklanan havai fişekleri yılbaşı akşamı polislere attılar.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 1, 2024