Yaz Keyfini Devam Ettirmek için Kıbrıs Tercih Ediliyor

TAKİP ET

Kıbrıs tatili yaz mevsiminin, balayı çiftlerinin ve yılbaşı döneminin vazgeçilmezidir. Tahtını kimseye bırakmayan Kıbrıs'ta deniz sezonu oldukça uzun sürer. Yazın kalabalığından tatilin tadını çıkaramayanlar ve kışın soğuğundan kaçmak isteyenler soluğu Kıbrıs'ta alır. Zira yaz bittikten sonra bile ılık, keyifli ve eğlenceli bir Kıbrıs tatili yapmanız mümkündür.

Deniz ve Güneş Keyfine Doyamayanlar Kıbrıs’ın Popüler Plajlarına Yöneliyor

Akdeniz’in mavi sularına ev sahipliği yapan Kıbrıs, plajlarıyla tatilcilerin dikkatini çeker. Popüler Kıbrıs plajlarından ilki Glapsides’tir. Glapsides Plajı voleybol, tüplü dalış ve su sporları için idealdir. Acapulco Plajı suyu ılık sevenlerin tercihidir. Ayrıca çocuklu aileler de bu plajda rahat eder. Alagadi Plajı ise sakin ve huzurlu bir atmosfer arayanların tercihidir.

Altınkum Plajı, mitolojik Yunan tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinir. Her sene Afrodit adına festival düzenlenen Altınkum’da kışın da rahatlıkla yüzebilirsiniz. Yine sakinlik arayanlar Denizkızı Plajına göz atabilirler. Mare Monte Plajı ise ince tanecikli kumlarıyla dikkat çeker ve çocuklar için özel alanlar sunar.

Dilerseniz konakladığınız Kıbrıs otellerinin bünyesindeki plajları değerlendirebilirsiniz. Farklı bir kumsala gitmek isterseniz sözü geçen popüler plajlara yönelebilirsiniz. Plajların yanı sıra beach tesislerine uğramanız da mümkündür. Beachlerde birçok farklı hizmeti bir arada bulabilirsiniz. Yalnızca denizin ve kumun değil, farklı olanakların da tadını çıkarırsınız. Böylece Kıbrıs tatilinde yüzme, güneşlenme ve eğlenme planınızı istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz.

Doğal Güzellikleri ve Tarihi ile Kıbrıs Ziyaretçilere Gezilecek Yerler Sunuyor

Kıbrıs gezilecek yerler listesi oldukça kabarıktır. Bu listede hem doğal güzellikler hem de tarihî yapılar yer alır. Bu sebeple Kıbrıs tatil yerleri arasında seçim yaparken gezi rotanızı da göz önünde bulundurabilirsiniz. Setur’un listelediği otellerin konumlarını rahatlıkla görebilir ve buna uygun bir plan oluşturabilirsiniz. Nereleri gezeceğinize karar vermek için Kıbrıs tatilinde görmeniz gereken yerlerden bazılarını aşağıdaki listede incelemeniz mümkündür.

Girne Kalesi ve Batık Gemi Müzesi

Girne Yat Limanı

Bellapais Manastırı

St. Hilarion Kalesi

Mavi Köşk

Büyük Han

Soli Antik Kenti

Namık Kemal Zindanı

Salamis Harabeleri

Othello Kalesi

Maraş Mahallesi

Karaoğlanoğlu Şehitliği

Vouni Sarayı

Karaman Köyü

Arap Ahmet Mahallesi

Barbarlık Müzesi

Kıbrıs tatiliniz sırasında gezebileceğiniz daha birçok nokta bulunur. Dilerseniz geziniz bittikten sonra Güney Kıbrıs  sınırında bulunan Lokmacılar Çarşısında alışveriş yapabilirsiniz. Peynir, alkol, zeytinyağı ve diğer yöresel ürünlerden alabilirsiniz. Samarella, kleftiko kebabı ve daha birçok yerel lezzeti de tatmanız tavsiye edilir.

Kolay Rezervasyon ve Ulaşım Olanakları Sunan Kıbrıs Otelleri Ziyaretçilere Avantajlar Sağlıyor

Kıbrıs, dört mevsim yoğun bir bölge olduğu için planlarınızı erkenden yapmanız gerekir. Setur’un erken rezervasyon imkânı sayesinde kışın yapacağınız Kıbrıs tatilini yazdan planlamanız mümkündür. Hatta dilerseniz bir sonraki yazın tatilini bile planlayabilirsiniz. Kışın gelip memnun kaldığınız bir Kıbrıs otelini yaz için yeniden rezerve edebilirsiniz. Üstelik 72 saate kadar koşulsuz iptal ve iade güvencesine de sahip olursunuz. Böylece planlarınızı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarıyla hem konforlu hem de hesaplı bir tatil deneyimi yaşarsınız.

Kıbrıs tatilinde konaklayabileceğiniz otellerin çoğu Ercan Havalimanına oldukça yakındır. Araç ile yaklaşık yarım saat içinde otelinize ulaşmanız mümkündür. Ayrıca Girne şehir merkezine de son derece yakın olan bu oteller, çevreyi gezmek isteyen misafirlerin de yüzünü güldürür. Kolay ulaşım olanakları sayesinde Kıbrıs’ta yorulmadan ve zaman kaybetmeden tatil yapmanın keyfini çıkarırsınız.