Yayıncı Ece Eşmeli'den İstanbul Üniversitesi'nin kampüsünün halka açılması hakkında manidar video

TAKİP ET

İstanbul Üniversitesi'nin kampüsünün halka açılmasının ardından yaşanan tartışmalara devam ederken yayıncı Ece Eşmeli, ironi yaparak yaşanan duruma dair dikkat çeken bir video kayda aldı.

Geçtiğimiz günlerde rektör kararıyla İstanbul Üniversitesi'nin halka açılacağı duyurulmuş ve büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yayıncı Ece Eşmeli, alınan karar hakkında manidar bir video kayda aldı. 

İroni yaparak yaşanan durumundan bahseden Eşmeli, "İstanbul Üniversitesi öğrencisi olarak bugün okuluma özenle hazırlanıyorum çünkü okulumuza bir sürü tanımadığımız insan gelecek, dersin ortasında sınıfa girecekler belki benim fotoğrafımı çekecekler çirkin çıkmaz olmaz." dedi.

Üniversite kampüslerinin öğrenciler için özellikle de kız öğrenciler için en güvenli yer olduğunu ancak artık onun da kalmadığını dile getiren Eşmeli, tanışmak isteyip reddedilen ve ısrarcı olan insanlar olabilir. Dışarıda çok yaşıyorduk, artık okulumuzda da yaşarız.” diyerek konuştu.

Herkesin elini kolunu sallayarak okula girebildiğini ironi yaparak dile getiren öğrencinin videosu sosyal medyada büyük ses getirdi.

İşte o görüntüler:

@plutonven

Üniversiteler müze değildir. Ben İstanbul Üniversitesi’nde okumuyorum. Üniversitelerin halka açılmasının risklerinden birkaçını ironik bir dille anlattığım bir video çektim ancak zaten yerinde bir karar olarak bu konuda bazı sınırlandırılmalar getirilmiş, saat sınırlandırılması, amfilere girmenin yasaklanması, çanta ve kimlik kontrolü gibi. Bu video kurgudur ve ironi amaçlı çekilmiştir.

♬ orijinal ses - Ece Eşmeli

Kaynak: aykiri.com.tr