Ümit Özdağ'a ağır hakaretler eden eski AK Parti milletvekiline dava!

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'İnşallah dava açar' diyerek kendisine ve Zafer Partililere ağır hakaretler eden eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal'a dava açtı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Tvnet'te kendisi ve Zafer Partisi'nin destekçilerine yönelik ağır hakaretlerde bulunan eski AK Parti Milletvekili Aydın Ünal hakkında dava açtığını duyurdu.

"İNŞALLAH DAVA EDER" DEMİŞTİ

Aydın Ünal, Tvnet’te çıktığı yayında “İnşallah dava eder” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Özellikle Ümit Özdağ denen o kansız -ki isterse dava açsın. Gider o mahkemede de sonuna kadar savunurum.- Ümit Özdağ bir vatan haindir. Vatana ihanetten mutlaka yargılanması gerekiyor. Bütün yaptıklarıyla Türkiye’ye zarar vermektedir. Türkiye’nin bağımsızlığına, istiklaline, toprak bütünlüğüne zarar vermektedir. Türkiye’yi ayrıştırmaktadır. Onun için inşallah dava eder de bunu gider mahkemede de anlatırım. Fakat O’nun tahrik ettiği, provoke ettiği kitlelerin ben Türkiye için ciddi bir sıkıntıya dönüşmekte olduğunu görüyorum. Yahu bunlar zaten kafası çalışmayan, ahmak, çok yüzeysel düşünen bir kitle. Bunu biliyoruz. Hani ayak takımı dediğimiz bir kitle. Yaptıklarının bir sonraki adımını düşünecek bir analiz yeteneği yok, bir düşünme yeteneği yok.”

PARTİ ÜYELERİNE ÇAĞRI

Aydın Ünal'a bu sözleri sebebiyle dava açan Özdağ, ayrıca partisinin bütün il ve ilçe başkanları ile parti üyelerinin de Ünal hakkında suç duyurusunda bulunması için çağrı yaptı.

Sosyal medya hesabından Ünal’ın konuşmasının videosunu paylaşan Özdağ, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ümit Özdağ, kansız, batan haini, Zafer Partililer, Ümit Özdağ’ın kışkırttığı kitleler kafası çalışmayan, ahmak, ayak takımı, yüzeysel düşünen insanlarmış. İmam Hatip lisesi, edebiyat fakültesi ve Hak-İş basın danışmanlığından ibaret üstün kariyeri olan (bir dönem AKP Milletvekli) bana ve Zafer Partililere hakaret etmiş. Avukatım dün gece bu seviyesi düşük hakaretler ile ilgili dava açtı. Bütün Zafer Partisi il başkanları, ilçe başkanları ve parti üyelerine çağrımdır. Bu zat ile ilgili suç duyurusunda bulunun. Manevi tazminat davası açın.”

Ümit Özdağ, kendisi ve Zafer Partililere ağır hakaretler eden Aydın Ünal hakkında dava açtı.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 4, 2024