UEFA'dan Galatasaray'a para cezası!

TAKİP ET

UEFA Disiplin Kurulu, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi deplasmanında Manchester United'ı 3-2 mağlup ettiği maçta taraftarların neden olduğu olaylar nedeniyle kulübe para cezası ve deplasman yasağı cezası verdi.

Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında Galatasaray’ın deplasmanda Manchester United’ı mağlup ettiği karşılaşmadan, sarı-kırmızılılara yüklü bir fatura çıktı.

UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle Galatasaray'a 30 bin Euro para cezası verildi. Ayrıca, meşale yakılmasının ardından 3 bin 500 Euro ve taraftarların neden olduğu zararlar için 18 bin Euro daha ceza kesildi. Bu şekilde toplam para cezası 51 bin 500 Euro'ya ulaştı.

DEPLASMAN YASAĞI 

UEFA, sahaya madde atılmasından dolayı bilet satışlarında da kısıtlamalar getirdi. Galatasaray'ın bir sonraki Avrupa kupası maçında deplasmana gidecek taraftarına bilet satışı mümkün olmayacak. Ancak bu cezanın iki yıllık bir ertelemeyle uygulanacağı belirtildi.

İNGİLİZ EKİBİYLE GÖRÜŞÜLECEK

UEFA'nın bu kararları, Galatasaray'a ek bir mali yük getirdi. UEFA kararları doğrultusunda, Galatasaray Kulübü, Manchester United ile iletişime geçecek ve taraftarlarının neden olduğu zararı karşılamak için İngiliz ekibiyle görüşecek.

İngiliz basını UEFA’nın kararındaki önemli bir bölümün, bir grup Galatasaray taraftarının maçı deplasman tribünü dışından izlemesinden kaynaklandığını yazdı. Yaklaşık 2 bin sarı-kırmızılı taraftarın karşılaşmayı, ev sahibi ekibin seyircisine ait yerden izlediği belirtiliyor.