Türkiye, Gazze'de 20 tane sahra hastanesi kuracak!

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze için Rehah Sınır Kapısı'na yakın bölgede ve El Ariş Havalimanı'na 20 sahra hastanesi kurma hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ndeki hastaların tedavisi ve ilaç temininde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Gazze'deki bu acı olaya tepki gösteren Bakan Koca, hastanenin kanser hastalarına hizmet veren bölgedeki tek sağlık kuruluşu olduğunu belirtti.

Bakan Koca, hastanenin kapalı alanının 36 bin metrekare olduğunu ve 180 yatak kapasitesine sahip olduğunu açıkladı. Bu hastanenin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edildiğini ve Filistin'e hediye edildiğini ifade etti. Hastanede görevlendirilen Türk sağlık çalışanlarının olmadığını ve halen 80 kanser hastasının tedavi gördüğünü söyledi. Bakan Koca, hastanenin hedef alınmasını ve saldırılara maruz kalmasını insanlık ve vicdan açısından kabul edilemez bir durum olarak değerlendirdi. Ayrıca, çocukların hiçbir savaşın kaybedeni olmaması gerektiğini vurguladı.

Gazze'de bir gemi hastanenin hazır beklediğini ve yaklaşık 40 ambulansın göreve hazır olduğunu belirten Bakan Koca, ayrıca Koca Yusuf adlı uçaklarla çok sayıda medikal ekipmanın bölgeye gönderildiğini açıkladı. Bakan Koca, 20 kişilik bir sağlık ekibinin Gazze'de olduğunu da dile getirdi.

Ayrıca, Gazze'de Refah Sınır Kapısı yakınlarına ve El Ariş Havalimanı'na 20 sahra hastanesi kurma hazırlıklarının tamamlandığını ve izinlerin verilmesini beklediklerini ifade etti. Bu sahra hastaneleri kurma hazırlıkları için Mısır ve Filistin Sağlık Bakanlıkları ile yakın diyalog içinde olduklarını belirtti. İzinler verildiği takdirde, sağlık operasyonlarını hemen başlatacaklarını vurguladı.