Türk Atlantik Konseyi'nin düzenlediği etkinlikte Dışişleri Bakan yardımcısı Mehmet Kemal Bozay'dan çarpıcı açıklamalar

TAKİP ET

Türk Atlantik Konseyi'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Atlantik Güvenlik Konseyi'nin İstanbul'da  düzenlediği etkinlikte Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Karadeniz'deki enerji güvenliğine odaklanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bozay, Montrö Sözleşmesi'nin bölgenin enerji güvenliği için bir teminat olduğunu belirtirken, bölge ülkeleri arasında sürüklenen deniz mayınları sorununu çözmek amacıyla Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'ın Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu'nu kurduğunu açıkladı.

Bozay, Türk Atlantik Güvenlik Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın karşı karşıya kaldığı çeşitli sorunları ele alarak, güvenlik, ekonomi, enerji, ve bağlantı konularındaki stratejik bakış açısının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bölgedeki sorunlara rağmen Karadeniz'de son yüzyılda askeri deniz çatışması yaşanmamış olmasının Montrö Sözleşmesi'nin ve Türkiye'nin uygulamalarının etkisi olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Montrö Sözleşmesi'nin sadece deniz güvenliğine değil, aynı zamanda enerji güvenliğine de katkı sağladığını belirtti. Deniz mayınları konusundaki sorunun üstesinden gelmek amacıyla Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'ın Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu'nu kurduğunu aktaran Bozay, bölge ülkeleri arasında stratejik bir vizyonun önemine vurgu yaptı.

Konferansın, enerji alanında uzman isimlerin katılımıyla devam edeceği bildirildi.