Turan Ethno'dan enstrümansız 'Türk Kanı' performansı

TAKİP ET

Türk dünyasında adından her geçen gün söz ettirmeyi başaran Kazakistanlı grup Turan Ethno Folk Ensemble sevilen şarkılarından 'Türk Kanı''nı enstrümansız söyledikleri bir video paylaştı.

UMUT AKALIN / HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Türk dünyasının en sevilen müzik gruplarından biri olan " Turan Ethno Folk Ensemble" müzikseverlerin beğenisini kazandığı ve geniş bir kitleye ulaşan "Türk Kanı" şarkısını enstrümansız bir şekilde seslendirdi.

Grubun bu özel performansı, kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü ve binlerce kez izlendi.

"Turan Ethno," Türk dünyasının müzikal zenginliklerini yeniden uyandırmayı amaçlayan dünya çapında büyük hayran kitlesine sahip bir müzik topluluğu olarak biliniyor.

Grup, Türk kültüründe yer alan enstrümanlar kullanarak eşsiz bir müzikal deneyim sunmaktadır. Türk halk müziği ve geleneksel melodileri modern tarzda yorumlamalarıyla dikkat çeken "Turan Ethno," geniş hayran kitlesi ile Türk müziğini ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmektedir.

Grubun "Türk Kanı" şarkısını enstrümansız şekilde seslendirdiği bu özel performans, müzikseverlerin beğenisini kazanarak sosyal medyada hızla yayıldı. 

İSTANBUL'DAKİ KONSERLERİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Türk dünyasının önemli müzik gruplarından Turan Ethno Folk Ensemble (Er Turan), Cumhuriyet'in 100. yılı ve kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye turnesi düzenlemişti. Türkiye'nin birçok ilinde konserler veren grubun İstanbul'da gerçekleşmesi planlanan konseri belediyeler tarafından iptal edilmişti.

Grup sosyal medya hesaplarından "13 ve 15 Ekim tarihinde planladığımız İstanbul konserlerimiz Pendik ve Bağcılar Belediye Başkanlıklarınca iptal edilmiş ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadelerini kullanmıştı.

TURAN ETHNO KİMDİR?

Turan Ensemble (Er Turan veya Turan Etno Folk Band olarak da bilinir), 2008 yılında Kurmangazı adında birkaç Kazak Ulusal Konservatuvarı öğrencisi tarafından oluşturulan bir Kazak halk müziği grubudur.

İşte o görüntüler:

MİRAÇ'TAN, TURAN ETHNO'YA COVER

Hababam sınıfı ve çeşitli Yeşilçam filmlerine cover yapan içerik üreticisi Miraç bu sefer de Turan Ethnı grubunun enstrümansız 'Türk Kanı' parçasına cover yaptı. Yaptığı coverı kendi YouTube kanalından izleyecilerine sundu. 

İşte o cover: