TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları neler? TOKİ yüzde 25 indirim başvurusu nasıl yapılır?

TAKİP ET

TOKİ ödemeleri bulunan kişiler için sevindiren haber geldi. Peşin ödemelerde 25 indirimin sağlanacağı kampanya için başvurular alınmaya başlandı. Peki, TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları neler? 2023 TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin 21 Haziran 2022 tarihinden önce yapılan evlerle ilgili bir kampanya başlatacağını açıklamıştı.

TOKİ tarafından yapılan son açıklamaya göre, yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim tarihinde sona erecek. Bu kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına, borçlarını peşin ödeme seçeneği sunularak yüzde 25 oranında indirim sağlanacak.

KISMİ ÖDEME İMKÂNI: Kampanyadan yararlanmak isteyenler arasında, tüm borçlarını tamamen ödeyemeyen vatandaşlar da bulunuyor. Bu kişiler, borç bakiyelerinin yüzde 25'ini veya daha fazlasını ödeyerek yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabilecekler.

KAMPANYADAN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

Bu indirim kampanyası kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri sahiplerinin, başvuru tarihinden itibaren öncelikle borç kapatma aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük herhangi bir taksit veya emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

Kampanyadan yararlanabilmek için geri ödeme taksitlerinin en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olması gerekmektedir. Ayrıca taksit sayısının 12 ay veya daha az olması gerekmektedir. Daha uzun vadeli taksitlere sahip olan kişiler bu kampanyadan faydalanamayacaktır.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, yüzde 25 indirim kampanyası bugün başlayıp, 19 Ekim'de sona erecek. Borcunu peşin ödeyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapılacak.

 Konut ve iş yeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini 21 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecekler.. Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isterse de Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.