TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Mehmetçiği bu sözlerle hedef aldı!

TAKİP ET

TİP'ten Sezgin Tanrıkulu'na destek. Parti sözcüsü Sera Kadıgil, Mehmetçiği böyle hedef aldı: "Sezgin Tanrıkulu bir hukukçudur. Milletvekili sorumluluğuyla, 15 insanın üniformalı kişilerce helikopterlerden atılması ve bunun delillerle sabit olmasından bahsediyor."

HDP’nin yeni yüzü Yeşil Sol Parti ile ittifak yaparak Meclis’e giren Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik terör örgütü iftiralarını dillendiren ve bu nedenle partisinden tepki çeken CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu savundu. 

Sera Kadıgil’in ifadeleri TİP Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabından önceki akşam video olarak paylaşıldı.

CHP'YE TEPKİ VERİLDİ

Kadıgil, Tanrıkulu’nun sözleriyle ilgili “Milletimizin gözbebeği TSK’yı töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir.” diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ı eleştirdi. “Burada düşünülmesi gereken şey, Sezgin Tanrıkulu’nun beyanı değil, ona karşı Faik Öztrak’ın verdiği kabul edilemez cevap. CHP daha kaç kere bu ülkede yaşayan Kürt yurttaşların eşitlik mücadelesini görmezden gelecek bunu merak ediyorum.” diye sordu. “Kılıçdaroğlu’na destek olduğumuz için pişman değiliz.” notunu düştü. “Burada yapılması gereken ‘Evet, burada ne oluyor?’ diye sormak mı, yoksa kendi yoldaşını, partilini ırkçı saldırıların hedefi haline getirmek mi?” cümlelerini kurdu.

"BİR MİLLETVEKİLİ SORUMLULUĞUYLA HESAP SORUYOR"

Kadıgil, “Sezgin Abi’nin beyanatlarını açık açık söyleyebileceğim bir partiye geçmiş olmanın rahatlığıyla konuşmak istiyorum.” şeklinde devam ederek şunları söyledi: “Şunu çok iyi biliyorum ki CHP’deki arkadaşlarıma sorun yüzde 70’i içinden ‘Ya Sezgin Abi haklı da şimdi ne gerek vardı’ diyeceklerdir. Asıl ne hissettiklerini söylemeyecekler. Sezgin Tanrıkulu bir hukukçudur. Ömrünü insan haklarına vakfetmiş bir avukattır. Bir milletvekili sorumluluğuyla, 15 insanın üniformalı kişilerce helikopterlerden atılarak katledilmesi ve bunun delillerle sabit olmasından bahsediyor. Bir milletvekili sorumluluğuyla hesap soruyor.”