Tepki çeken "Gazi" skeci!

TAKİP ET

Güldür Güldür'deki 'Gazi'lerle ilgili bir diyalog izleyicilerin tepkisini çekti.

Ali Sunal'ın sunuculuğunu üstlendiği Güldür Güldür programında bir skeçte yer alan "Gazi" diyalogu, izleyicilerin tepkisini çekti.

Skeçte yaşlıları ziyaret eden bir kadının, orada bulunan bir gaziye yönelik söylediği ifadeler dikkat çekti.

Skeçin alt metninde gazilere yönelik saygısızca davranışlar eleştirilse de bunun için kullanılan üslup tepki çekti. Skeçte bir kadın gaziye, "Sen nasıl birisin biliyor musun amca? Sen acılarına tutunan bir insansın, sen acılarından besleniyorsun. Sen narsistik bir bireysin, ben bu şekilde sana moral falan veremem. Sen hep odak noktası olmaya çalışıyorsun ve bencilsin. Tamam, en gazi sensin. Sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" dedi.

Gazi rolünü üstlenen oyuncu ise, "Ben ayrıcalıklıyım, Gazi Kart'ım var benim" cevabını verdi.

Kadın buna cevaben "Benim de sınırsız kredi kartım var, bunları mı yarıştıralım şimdi? Ne kadar ayıp bir şey? Çok ayıp" ifadelerini kullandı.

İşte o görüntüler:

Güldür Güldür’deki “Gazi”lerle ilgili bir diyalog izleyicilerin tepkisini çekti.

— Aykırı (@aykiricomtr) February 2, 2024

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN: "GAZİLERE DİL UZATAN BU İNSANLARI KINIYORUM"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür’deki “Gazi”lerle ilgili tepki çeken diyalog hakkında açıklama yaptı. Şahin, ilgili yayın hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ebubekir Şahin'in açıklaması şu şekilde:

"Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum.

Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. 

Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SHOW TV'DEN AÇIKLAMA

Show TV,  "Gazi"lere yönelik geçen ifadeler sebebiyle tepkilere sebep olan Güldür Güldür skeci ile ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu skecin kanalda yayımlanmadığının belirtildiği açıklamanın tamamı şu şekilde: 

"Sosyal medyada eleştiri konusu yapılan Güldür Güldür skecinde yer alan ifadeler, kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır."

Kaynak: aykiri.com.tr