Tahliyeler sonrası Ümit Özdağ'dan ilk açıklama

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Türk milliyetçisi gazetecilerin tahliyelerinin ardından parti merkezinin önünde açıklama yaptı. Özdağ: "Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıktırmayacağız! Türkiye'yi istila ettirmeyeceğiz!" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında sığınmacılara yönelik paylaşımları nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklanan Ajans Muhbir yöneticileri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas bugün hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Milletvekilleri Buğra Kavuncu ve Selcan Taşçı Hamşıoğlu da katıldı.

Savcılık, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi ancak mahkeme heyeti davada yargılanan tüm sanıklar için tahliye kararı verdi.

Tutuklu yargılanan Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı, Serkan Kafkas ve Eray Ertürk’ün tutuklulukları sona erdi.

TOPLUMU SUSKUNLUĞA İTMEK İÇİN TUTUKLAMALAR YAPILDI

Tahliyeler sonrası Zafer Partisi merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ; "Ülkemiz son 12 yılda dünyanın depğişik ülkelrinden ama ağırlıklı olarak Orta Doğudan gelen ve sayıalrı artık 13 milyonu geçmiş olan sığınmacı ve kaçağın adete sessiz bir istilası altındayken bu sessiz istiladan rahatsız olan vatansever Türk evlatları bu istilaya karşı tepkilerini sosyal medyada demokratik hukuk devletinin kuralları içerinde ifade edince ülkemizi bu sessiz istilaya açan saray rejiminin bu insanları susturmak için ve toplumu bu konuda suskunluğa ve yılgınlığa itmek için bir dizi tutuklama yaptığını gördük." diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ İSTİLA ETTİRMEYECEĞİZ"

Özdağ konuşmasının devamında:   "Bizi öldürmedikçe susturamazsınız, biz halen aynı yerdeyiz. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti yıktırmayacağız! Türkiye'yi istila ettirmeyeceğiz!" dedi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ Tutuklu Türk Milliyetçilerinin Tahliyesinin Ardından Zafer Partisi Genel Merkezinde Açıklama Yapıyor:

️Atatürk'ün Kurduğu Cumhuriyeti Yıktırmayacağız! Türkiye'yi İstila Ettirmeyeceğiz! pic.twitter.com/BqsVUCwzh2

— 06EXPRESS (@ex06press) January 3, 2024

Açıklamanın tamamı;