Sokak röportajında şeriatı savundu: "Devletin dini olmaz ne demek biliyor musunuz?"

TAKİP ET

Sokak röportajında konuşan bir kadının şeriatı savunurken söylediği sözler dikkat çekti.

Halk Mikrofonu isimli kanalın sokak röportajında konuşan bir kadın, "Bir erkek bir kadının yanında kapalı bir ortamdayken üçüncüsü şeytan olur. Bunu inkâr etmeyelim, Resullullah kendine güvenmemiş ben kendime nasıl güveneyim?" dedi.

Muhabir bu lafa şaşırırken kadın "Hiçbir peygamber nefsine güvenmez. Onlar beşer. Resullullah Efendimiz beşer ama o diğerleri gibi değildir. O taşlar içinde bir mücevherdir" ifadelerini kullandı.

O sırada çevredeki birisi "Biz de dinimizi yaşıyoruz" dedi. Bunun üzerine kadının "Ne dinini yaşaması abla, şu an biz şeriatla yönetilmiyoruz" demesi üzerine şeriat tartışması çıktı.

Tartışma sırasında "Devletin dini olmaz" denmesine sinirlenen kadın, Allah'a şirk koşulduğunu iddia etti. Türkiye'nin Cumhuriyet'le yönetildiği ve laik bir devlet olduğuna söylenmesine sinirlenen vatandaş, "Öyle bir şey yok" diyerek bağırdı. Sureden örnek veren vatandaş, "Allah'ın ayetleriyle hükmetmeyenler kafirlerin kendileridir" diyerek Türkiye'nin bir İslam devleti olduğunu söyledi.

Osmanlı'nın şeriatla yönetilirken 7 asırda sadece 20 cinayet olduğunu söylenen vatandaş, şu an Türkiye'de şeriat olmadığı için kadın cinayetlerinin arttığını iddia etti. Muhabirin, çarşafa girdiğini söyleyen vatandaşa "Senin tercihin" dediğinde hak veren başka bir vatandaşa dönerek, "Abla inkar ediyorsun, dinden çıkıyorsun" dedi. Çarşafa girmenin kendi tercihi olmadığını söyleyen kadın bir ayette geçen cilbabın farz olduğu için çarşafa girdiğini söyledi.

Tartışmanın devamında devletin dinin olmadığını tekrarlayan muhabire vatandaş, "Devletin dini olmaz ne demek biliyor musunuz. Senin şu anda yaşamını nefes almanı sağlayan Allah'ı inkar etmektir." dedi.

Müslümanlık adı altına sığınıp yaptıkları yorumlar mükemmel. Peygamber bile nefsine güvenmiyormuş!! Cahil olduğumuzu düşündü. Üstelik devletin dini olmaz dediğim için Allah'ı inkar etmiş olduğumu da duydum. Tarikatlar çok büyük tehtid bu ülke için. Kızıl Goncalar isimli diziye bu… pic.twitter.com/jUP0qPoPr9

— ylmzezgi (@ylmzezgi5) December 22, 2023