Sokak röportajında konuşan vatandaş: "Yönetici halife olmalı, ben şeriata inandığım için oy kullanıyorum"

TAKİP ET

Sokak röportajında konuşan bir vatandaş mevcut sistemi kabul etmediğini şeriatçı olduğunu bu sözlerle ifade etti.

'Ube Haber' isimli Youtube kanalının sokaktaki vatandaşlarla yaptığı röportajda bir vatandaşın mevcut sistem hakkındaki yorumu ve şeriat istediği dikkat çekti.

Muhabirin gündeme ilişkin soruları üzerine soru yöneltmesi üzerine vatandaş "Ben kabul etmiyorum, ben şeriatçı müslümanım" dediği görüldü.

Muhabirin "Sen oy kullanmıyor musun"?" sorusuna ise; "Tabii ki vermiyorum bu sistem 'Tağut'un sistemi' bu sistemde oy verilir mi diye yanıtladı.

Muhabir son olarak "Sizin sisteminize göre yönetici kim olması lazım" sorsuna da vatandaş "Halife olması lazım Kur'an-ı Kerim uygulanması lazım" diyerek yanıt verdi.

Röportaj esnasında diğer vatandaşlar tepki gösterdi. 

"ONLARI TELEVİZYONA ALMIYORLAR"

Halife sözleri sonrası konuşmaya dahil olan vatandaş "Seçilecek öyle bir insan göstersene" diye çıkışması sonra yaşlı adam "Onları televizyona almıyorlar" dedi.

Muhabir daha sonru konuyu tekrar ekonomşye getirerek "Bu ekonomik sistemin eksikleri neler? vatandaş geçinebiliyor mu? sen geçinebiliyor musun?" sorularını yöneltemsi üzerine yaşlı adam "Ya mühim olan ne biliyor musun, sokakları görmüyor musun 14 yaşındaki çocuklar zina ediyor" dedi.

Röportajın tamamı;

Kaynak: aykırıcomtr ubehaber