Sokak ortasında saldırıya uğrayan gazeteciye saldırganlara 'Hakaretten' hapis cezası!

TAKİP ET

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin bir polis ve iki korumasının saldırısına maruz kalan gazeteci Sinan Aygül, saldırganlara yönelik hakaret suçundan dolayı 2 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Eğer karar onaylanırsa, Aygül cezaevine girecek.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, 17 Haziran 2023 günü, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nin saldırısına uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül hakkında, saldırıdan sonra saldırganlardan Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

İKİ AY BEŞ GÜN HAPİS CEZASI

Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “hakaret” iddiasıyla hazırlanan iddianame Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve mahkeme, dava Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 251. madde kapsamında kaldığı için basit yargılama usulüyle yapıldı.

MLSA’nın aktardığına göre Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada gazeteci Aygül’e 2 ay 5 gün hapis cezası verildi. Kararda “sanığın suçlu kişiliğinin göz önünde bulundurulduğu” bu nedenle cezanın para cezasına çevrilmediği belirtildi.

“Hakaret” suçundan ceza veren mahkeme cezanın, Türk Ceza Kanunu’nu TCK’nın 58. maddesinde öngörülen “tekerrür” hükümlerine göre çektirilmesine karar verdi. Aygül’ün daha önce yaptığı haberlerden dolayı aldığı cezalar sebebiyle yeni aldığı cezalarda tekerrür hükümleri uygulanacak. Bu da Aygül’ün aldığı cezanın tamamını kapalı ceza infaz kurumunda geçirmesi anlamına geliyor.

Gazeteci Sinan Aygül uğradığı saldırıda ölümden dönmüştü. Saldırganlar serbest kaldı. Aygül’e ise kendisine saldıranlara hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası verildi. Karar onanırsa Aygül cezaevine girecek.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 24, 2024

Kaynaklar: Tele1, Aykiri.com.tr