Skandal rapor ortaya çıktı! Cinsiyet değiştirme ameliyatları 12 yaşa kadar indi!

TAKİP ET

ABD'de 2016-2019 yılları arasındaki verileri inceleyen uzmanlar, cinsiyet değiştirme ameliyatlarında ciddi bir artış olduğunu tespit etti.

ABD'deki bilim insanları, JAMA Network Open tarafından yayınlanan yeni bir raporu inceleyerek dikkat çekici bir sonuca vardı. Yapılan analizler sonucunda, ABD'de 2016 ile 2019 yılları arasında cinsiyet değiştirme ameliyatlarında büyük bir artış yaşandığı belirlendi.

Bilim insanları, verileri değerlendirerek 2016 yılında ABD'de cinsiyet değiştirme ameliyatlarının yaklaşık olarak 4550 olduğunu, ancak bu sayının 2019 yılında 13 bine yükseldiğini açıkladı. Uzmanlar, verilerdeki bazı sınırlamalar nedeniyle gerçek ameliyat sayılarının daha yüksek olabileceğini ifade etti.

“SİYASİ BİR KONU HALİNE GELDİ”

Konuyla ilgili olarak New York Times tarafından yapılan haberde, cinsiyet değiştirme ameliyatlarının ABD'de son zamanlarda siyasi bir tartışmanın odak noktası haline geldiği vurgulandı. Gazete, özellikle Cumhuriyetçilerin kontrolündeki birçok eyalette reşit olmayan bireylerin bu tür ameliyatları olmasına yönelik yasaklar ve kısıtlamalar getirildiğine dikkat çekti.

Bilim insanları, ameliyat türlerini de sınıflandırdı. 2016 ile 2020 yılları arasında 48 bin hastanın bu ameliyatları geçirdiği ifade edilirken, bunların büyük bir kısmının meme ve göğüs bölgeleriyle ilişkili olduğu belirtildi. Toplam ameliyatların 16,872'sinin cinsel organlarla ilgili olduğu ve 6,669'unun yüz ve kozmetik ameliyatlar olduğu kaydedildi.

ÇOĞU 19-30 YAŞ ARASINDA

Cinsiyet değiştirme ameliyatı olanların yaklaşık yüzde 50'sinin 19 ile 30 yaşları arasında olduğu vurgulanırken, yüzde 22'sinin 31 ile 40 yaşları arasında olduğuna dikkat çekildi. 12 ile 18 yaş arasında cinsiyet değiştirenlerin oranının ise yüzde 8 olduğu belirtildi. Uzmanlar, 2019'dan sonra Covid-19'un günlük yaşama etkisiyle bu tür ameliyatlarda bir düşüş yaşandığını açıkladı.