Sivil kayıp sayısı artarken İsrail'e tepki yükseliyor!

TAKİP ET

İsrail'in sivilleri hedef alan saldırıları devam ederken İsrail'e tepki yükselmeye devam ediyor. Bazı ülkeler İsrail'le diplomatik ilişkilerini askıya alırken İsrail'le ilişkisini bozmayan ülkelerde ise halk İsrail'e tepki gösteriyor.

İsrail'in Filistin'e yönelik sivilleri hedef alan saldırıları devam ederken dünyanın pek çok yerinden İsrail'e tepki yükselmeye devam ediyor. Son olarak Amerikalı rapçi Macklemore da Filistin'e desteğini açıklayanlar arasında yer alıyor.

Macklemore:

"Bu bir soykırım! Bize çıkarlarımızı korumamız için suç ortağı olmamız öğretildi ama ben artık bunu yapmayacağım. Gerçeği söylemekten korkmuyorum!"

 

SON DURUM NE?

Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları 7 Ekim'de İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlemiş, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlatmıştı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315'i asker olmak üzere 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin ise yaralandığını duyurdu. İsrail'in açıklamalarına göre 31 Ekim'den sonra Gazze Şeridi'nde İsrailli 25 asker öldü. Kassam Tugayları’nın elinde ise 240 İsrailli esir bulunuyor. Batı Şeria'da ise bir İsrail askeri öldü.

Filistin'in kayıpları ise büyük çoğunlukla sivillerden oluşuyor. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre İsrail’in saldırılarında 3 bin 900’ü çocuk ve 2 bin 509'u kadın olmak üzere toplam 9 bin 488 Filistinli'nin öldürüldüğü ve en az 24 bin kişinin yaralandığı bildirildi.