Şeyh Said Bulvarı hakkında suç duyurusu!

TAKİP ET

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni yola 'Şeyh Said Bulvarı' adının verilmesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Tire Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Anafartalar tarafından Tire Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede, Şeyh Said’in Cumhuriyet devrimlerine karşı isyan ederek ülkeyi bölmeye çalıştığına ve İstiklal Mahkemeleri tarafından yargılanarak idam edildiğine yer verildi.

Dilekçede, vatana ihanet suçundan idam edilmiş Said’in adının yapılacak olan bulvara verilmesinin “Açıkça Cumhuriyetin kurucusu ve O'nun silah arkadaşlarına hakaret ve halka yönelik kışkırtma” olduğunu belirten Anafartalar, “Vatan topraklarının herhangi bir yerine hainin adını vermenin vatana ihanete ortak olmak anlamına geldiği aşikardır” denildi.

Özgür Anafartalar, Diyarbakır Valisi ve büyükşehir belediyesi kayyımı Ali İhsan Su hakkında “Atatürk’e hakaret” ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama“ suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.

HÜDA PAR SAVUNMUŞTU

HÜDA PAR Diyarbakır Milletvekili Faruk Dinç, konu hakkında "Diyarbakır’daki bir çevre yoluna “Şeyh Said Bulvarı” denmesinden rahatsız olmak, kadim Diyarbakır ve Müslüman halkının değerlerini yok saymaktır. Şeyh Said ve İskilipli Atıf Hoca yüzakı şehidlerimizdirler. Irkçı yaklaşımlarla oluşturduğunuz kirli algı bu temiz şehidlere leke getirmez. Şeyh Said’in ismi okul, Üniversite, Havaalanı ve hastanelere de verilmeli” demişti.