Selahattin Demirtaş, DEM ile AK Parti'nin görüşmesi gerektiğini açıkladı

TAKİP ET

Eşi Başak Demirtaş aracılığı yayımladığı bir metin ile çeşitli konularda mesaj veren Selahattin Demirtaş, DEM ile AK Parti'nin görüşmesi gerektiğini ifade etti. Demirtaş, "DEM Parti ile AK Parti arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir" ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş aracılığı yayımladığı bir metin ile çeşitli konularda mesaj verdi.

Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için, "Başak Demirtaş’ın adaylık iradesi kamplaştırmayı, kutuplaştırmayı, düşmanlaştırmayı bitirip herkesin herkesle konuşabileceği bir siyasi atmosferi yaratmaya katkı sunma amacıyla yapılmıştı" ifadelerini kullandı.

"DEM PARTİ İLE AKP ARASINDA GÖRÜŞME VAR MI BİLMİYORUM AMA YOKSA BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİR" 

AK Parti ile DEM Parti ilişkisine değinen Demirtaş, iki parti arasında görüşmelerin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Demirtaş, "DEM Parti ile AK Parti arasında bir görüşme trafiği var mı bilmiyorum ama eğer yoksa bu, iki parti için de büyük bir eksikliktir.
Tüm partiler ülkenin, toplumun sorunlarının çözümü için görüşebilmelidir, konuşabilmelidir. Bu son derece meşrudur, hatta geldiğimiz süreç itibariyle bir görev, bir sorumluluktur" dedi.

"CHP İLE DAHA FAZLA GÖRÜŞMELİLER"

DEM Parti'nin CHP ile ilişkisine de değinin Demirtaş, "DEM Parti ile CHP arasında basına da yansıyan görüşmeler oldu. Çok daha fazla görüşmeliler, konuşmalılar. Aynı şekilde diğer tüm partiler de birbirleriyle konuşabilmelidir. Bunun aksini savunmak siyasetin doğasına aykırıdır" kullandı.

Kaynak: aykiri.com.tr