Şebnem Korur Fincancı'nın Adnan Oktarcılara sahte rapor düzenlediği iddia edildi!

TAKİP ET

Şebnem Korur Fincancı'nın Adnan Oktar örgütüyle ilişkili kişilerin sahte sağlık raporu düzenleyerek şahısların cezaevine girmesinin önüne geçtiği iddia edildi. Fincancı konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken Gazeteci Murat Ağırel, Fincancı'ya çarpıcı bir soru yöneltti.

Şebnem Korur Fincancı’nın Adnan Oktar örgütüyle ilişkili kişilerin sahte sağlık raporu düzenleyerek şahısların cezaevine girmesinin önüne geçtiği iddia edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fincancı, "İşkence kamu görevlilerinin kasıtlı, korkutma, sindirme amacıyla yaptıkları bir şiddet eylemidir. Fail kamu görevlisi olduğundan devletlerin önleme, uygulamama ve cezasız bırakmama sorumluluğu olan mutlak yasak bir suçtur" ifadelerini kullandı.

Fincancı açıklamalarının devamında, "İşkence görenin kim olduğu,ne yaptığı işkence suçunu meşrulaştıramaz. Ancak işkenceyi meşrulaştırma çabaları ve cezasızlık işkencenin devam etmesi için yaygın olarak kullanılmakta, işkencenin görünür olması çabalarının değersizleştirilmesi için tüm yöntemler işleme sokulmaktadır" dedi.

MURAT AĞIREL'DEN DİKKAT ÇEKEN SORU

Gazeteci Murat Ağırel ise Fincancı’nın açıklamasına çarpıcı bir soru sorarak karşılık verdi. Ağırel şu ifadeleri kullandı:

"İşkence kim tarafından kime yapılırsa yapılsın insanlık suçudur ve aynı zamanda işkence suçunun cezası TCK m. 94/1 de belirtilmiştir.

Burada belirtilen durum doğuştan gözlerinde rahatsızlığı bulunan birine örgüt lehine sanki gözaltında  işkence görmüş gibi rapor düzenlediniz mi düzenlemediniz mi?"

Kaynak: aykiri.com.tr