Sarıyer'deki Kilise'ye silahlı saldırı düzenlendi

TAKİP ET

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Pazar ayini sırasında düzenlenen saldırıda 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı var.

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini gününde yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

İMAMOĞLU KİLİSE SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Ekrem İmamoğlu’ndan Sarıyer’deki kilise saldırısıyla ilgili açıklama:
“Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz.”

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU'DAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kürşat Zorlu, kiliseye yapılan silahlı saldırıya ilişkin şunları kaydetti: "Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı kınıyoruz. Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik bu olayın hızlı ve titizlikle soruşturulması son derece önemlidir."

SALDIRGANLARIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Sabah saatlerinde Sarıyer'de bulunan kiliseye saldırı gerçekleştiren iki şahısın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine ulaşıldı. 

Sarıyer’de kiliseye saldıran şahısların görüntüleri ortaya çıktı, soğukkanlılıkları dikkat çekti.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 28, 2024

SALDIRI ANI

Sarıyer'deki kiliseye iki şahıs tarafından yapılan silahlı saldırının kilisenin içerisindeki kameralara anbean yansıdığı görüldü. Saldırganların hedeflerindeki kişiyi başından vurduktan sonra kilise içerisindeki bir kişiyi daha hedef alarak ateş ettikleri görüldü.

Sarıyer’deki kilise saldırısının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganların hedeflerindeki kişiyi başından vurdukları ve daha sonra bir kişiyi daha hedef alarak ateş ettikleri görülüyor.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 28, 2024

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer'deki kiliseye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ile de konuşan Erdoğan, kilise cemaatine başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Anton Bulai ile konuşup başsağlığı diledi.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 28, 2024

KATİL ZANLILARI YAKALANDI

Bu sabah saatlerinde Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren iki şahsın kimlikleri emniyet güçlerinin çalışmalarının ardından tespit edildi. Şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

"MELEK GİBİ BİRİNİ ÖLDÜRDÜLER"

İstanbul Sarıyer’de kiliseye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan’ın ablası konuştu:

 “Tuncer yüzde 80 zihinsel engelliydi, doktor bile rapor verirken melek o demişti. 5 yaşındaki bir çocuk aklına sahipti. Müslüman, emekli, bekârdı. Annemle kalıyordu. Bugün de 2 aydır gittiği bu kiliseye gelmiş. Cemaat de çok seviyormuş onu. Kilisede vakit geçiriyor, yemek yiyormuş. Melek gibi birini öldürdüler. Henüz anneme söyleyemedik, kadıncağız çocuğunu ayağından ameliyat olacak sanıyor.”

SALDIRIYA İLİŞKİN YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin vurdukları vatandaşa kapıyı açtıkları görülüyor.

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesine saldırı anlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Teröristlerin vurdukları vatandaşa kapıyı açtıkları görülüyor.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 29, 2024