Sahibinden'e ulaşılamıyor: Şirketten resmi açıklama geldi!

TAKİP ET

Sahibinden.com'un kullandığı domain için yıllık dönem ödemesini geciktirmesinden dolayı sabah saat 09:00'dan beri siteye giriş yapılamadığı ortaya çıktı. Yaşanan bu gecikmeden dolayı ise boşa düşen domaini Amerikalı Network Solutions LLC şirketinin satın aldığı açıklandı.

Gayrimenkul, vasıta, alışveriş ürünleri ve hizmetler gibi birçok kategoride ilan ve e-ticaret işlemlerinin yapıldığı online bir platform olan Sahibinden.com'un domainini Florida merkezli bir network şirketi olan Network Solutions LLC satın aldı.

Özellikle ikinci el araç ve konut alım satımında sıklıkla ziyaret edilen sitelerden birisi olan Sahibinden.com'a 3 Ocak Çarşamba günü erişim sorunu yaşanıyor. Siteye giriş yapmak isteyen kullanıcılar, "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı" uyarısı ile karşılaşıyor. Mobil uygulama üzerinden giriş yapmak isteyenler ise "Sunucu erişim sorunu" uyarısı alıyor.

AÇIKLAMA YAPILDI

Sahibinden.com erişim sorunu devam ederken, firmadan ilk resmi açıklama geldi. "Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır" denilen açıklamada, sorunun en kısa sürede giderileceği belirtildi.

Sahibinden.com, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır.

Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

SAHİBİNDEN İDDİALARI YALANLADI

Sahibinden.com, alan adının ellerinde olduğunu ve aksi yöndeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Firmanın yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Medyada yer alan sahibinden.com alan adının başka bir kişi / firma tarafından satın alınmış olması, alan adının yenilenmemesi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Alan adı hizmeti aldığımız firma sorunun en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: t24.com.tr cumhuriyet.com.tr