RTÜK'ten 'Kızıl Goncalar' dizisine inceleme

TAKİP ET

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin bir televizyon kanalında yayına giren Kızıl Goncalar dizisine ilişkin, "Vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır" dedi.

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı 'Kızıl Goncalar' dizisi,  Fox Tv'de izleyicilerle buluştu. Cemaat ve seküler aile hayatlarını odağına alan dizi, ilk bölümü ile sosyal medyada da gündem oldu. 

RTÜK, dizi ile ilgili açıklama yaptı: 

"FOX’ta yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Tepkiye neden olan sahne
İlk bölümde, Kuran-ı Kerim kursunda geçen bir sahnede Kur’an okunurken çocuklardan biri “Cüneyt efendi geldi” diye ayağa kalkarak pencereye doğru koşuyor. Çocuklardan sorumlu Kur’an hocası ise “Sen nasıl Kuran’ı bölüyorsun, nasıl sadakallahülazim demeden kalkıyorsun!” diyerek çocuğa tokat atıyor.

Devamında hoca “Geçin yerinize! Size ne Cüneyt efendiden size ne! Akranınız mı o sizin, terbiyesizler, ahlaksızlar! Hepiniz kardeşinizin günahının affı için yüzer amenerrasulü okuyorsunuz. Bu sırada dışarı çıkmak da dışarı gitmek de abdest tazelemek de yok!” diyerek çocuklara tepki gösteriyor.

ATATÜRK SAHNESİ BÜYÜK BEĞENİ ALMIŞTI

RTÜK Kızıl Goncalar dizisi hakkında inceleme başlattı. Dizide, Mustafa Kemal Atatürk sahnesi büyük beğeni almıştı.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 22, 2023

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN AÇIKLADI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptıği paylaşımla 'Kızıl Goncalar' dizisi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

"FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.