Polonya'da milletvekili Hanuka mumlarını söndürdü

TAKİP ET

Polonya parlamentosunda Hanuka Bayramı sırasında gerilim yaşandı. Sağ bir partinin milletvekili olan Grzegorz Braun, parlamentoda Hanuka Bayramı için yakılan yedi kollu şamdanın mumlarını yangın tüpü kullanarak söndürdü. Olayın ardından Parlamento Başkanı ve Başbakan, bu tür davranışları kınayarak olaya tepki gösterdi.

Polonya parlamentosunda Hanuka Bayramı'nda yaşanan gergin olayda, Sağ bir partinin milletvekili Grzegorz Braun, Yahudilerin Hanuka Bayramı için parlamentoda yakılan yedi kollu şamdanın mumlarını yangın tüpüyle söndürerek dikkat çekti. Braun'un bu provokatif davranışı sonucunda parlamento çalışmaları bir süreliğine durdu.

Parlamento Başkanı Szymon Holownia, Braun'un gerçekleştirdiği olayı kınayarak, Polonya parlamentosunda antisemitizme ve yabancı düşmanlığına kesinlikle tolerans gösterilmeyeceğini vurguladı. Yeni Başbakan Donald Tusk da olayı "rezalet" olarak nitelendirerek, benzer bir durumun tekrarlanmaması gerektiğini belirtti.

İşte o görüntüler:

 

Polonya Parlamentosu'ndaki Hanuka Bayramı kutlamalarında sağ parti milletvekili Grzegorz Braun, yedi kollu şamdanın mumlarını yangın tüpü kullanarak söndürdü.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 12, 2023