Polisin Ferrari'si Sultanahmet Meydanı'nda böyle görüntülendi.

TAKİP ET

Çökertilen suç örgütlerine ait olan ultra lüks otomobiller, emniyetin kullanımına verilmesiyle kentin turistik noktalarında devriye gezmeye başladı. Ferrari marka araçlardan biriyle polislerin Sultanahmet Meydanı'nda hız yapması tartışma yarattı.

Vatandaşların da ilgisini çeken araçlar, bir süredir İstanbul'un turistik bölgelerinde sergileniyor. Söz konusu araçlar 2023'ün son günlerinde bu yana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kullanılmaya başlandı. Araçlar, kentte işlek cadde ve meydanlarda trafik noktalarında görev yapıyor.

İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı Taner Saraç'ın çektiği görüntülerde Sultanahmet ve Ayasofya bölgesinde görevlendirilen Ferrari marka araç ile polislerin hız yapması tartışma yarattı.

CİMER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Görüntüleri 1 Ocak 2024 günü çektiğini söyleyen Saraç, lüks aracın maksadı dışında kullanılmasına tepki göstererek "Ferrari polisin oyuncağı olmuş adeta. CİMER'e konuyla ilgili şikayette bulundum" dedi.

Sözcü'de yer alan haberde trafiğe kapalı alanda bu şekilde araç kullanılmasının doğru olmadığını ifade eden Saraç, "Vatandaşın ve turistlerin can ve mal güvenliklerini hiçe sayarak Sultanahmet Meydanı'nda defalarca motor bağırtarak ve hız limitleri üzerinde gösteri yaparak devlet zarara uğratılmıştır. Yakıt parasının o polislerden alınması gerekiyor" dedi.

İşte o görüntüler:

Polisin Ferrari'si Sultanahmet Meydanı'nda böyle görüntülendi.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 5, 2024