Polat çifti hakkında başlatılan soruşturmada yeni gelişme: 4 ayrı suçtan, yakınlarının da içinde olduğu 13 şüpheli!

TAKİP ET

Sosyal medya fenomeni ve iş insanı Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun inceleme başlattığı ortaya çıktı.

Son dönemde kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen Polat çifti ve çevresi hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, suç örgütü kurmak ve yönetmek, suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklamak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet gibi 4 ayrı suçtan şüpheli olarak araştırıldığı ortaya çıktı.

Başsavcılığın yaptığı açıklamaya göre, şüpheliler hakkında somut delillerin bulunduğu ve suç işlediklerine dair kesin belirtiler olduğu için şüphelilerin yönetiminde bulunduğu 21 şirketle ilgili tüm mal varlıklarına el konulması talep edildi.

Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Zehra Yılmaz, Nilgül Yılmaz, Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu gibi 13 şüphelinin aralarında bulunduğu kişilerle ilgili olarak da Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu dikkate alınarak soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

Başsavcılık, şüphelilerin sahip olduğu taşınmazlara, ulaşım araçlarına, banka hesaplarına, mali varlıklara ve diğer tüm değerlere el konulması talebinde bulunurken, ayrıca şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi talep edildi. Sulh Ceza Hakimliği, başvurunun ardından şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı getirilmesi ve şirketlerle ilgili mal varlıklarına el konulması kararı verdi.