Papa Franciscus: "Dünya,1962'deki Küba Füze Krizi'nde olduğu gibi nükleer savaşın eşiğinde."

TAKİP ET

Papa Franciscus, dünyanın 1962'deki Küba Füze Krizi'ndeki gibi nükleer bir savaşın eşiğinde olduğunu söyledi. Papa, konvansiyonel silahların da sadece savunma maksatlı kullanılması ve sivil hedeflere yönelik olmaması gerektiğini belirtti

Katolik Kilisesi'nin lideri olan Papa Franciscus, 23. Ioannes'in 1963'te yayımladığı "Pacem in Terris" adlı barış genelgesinin 60. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferansa bir mesaj gönderdi.

Vatikan'ın resmi yayın organı Vatican News'te yer alan habere göre, Papa, toplumları nükleer silahları ortadan kaldırmaya ve konvansiyonel silahları sadece meşru müdafaa amacıyla kullanmaya çağırdı. "Dünyamız, üçüncü dünya savaşının gölgesinde parçalanmış bir halde bulunurken Ukrayna'daki çatışmanın trajik tablosunda, nükleer silahlara başvurma tehdidi mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Papa Franciscus, mevcut durumun, dünyanın Ekim 1962'de yaşadığı Küba Füze Krizi dönemini hatırlattığını belirtti. Katoliklerin ruhani lideri, nükleer silahlardan arındırılmış bir dünyanın mümkün olduğunu ve bunun gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca, konvansiyonel silahların sadece savunma amaçlı kullanılması ve sivil hedeflere yöneltilmemesi gerektiğinin altını çizdi.