Özgür Özel: "İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız"

TAKİP ET

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konutu. İYİ Parti'nin ittifak kararına yönelik değerlendirmelerde bulunan Özel, partinin kendi adayları ile seçime girme kararına saygı duyduklarını söyledi. "Eski dosttan düşman olmaz" ifadesini kullanan Özel, "İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel TBMM grup toplantısında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel TBMM grup toplantısında konuştu. Özel, İYİ Parti’nin ittifak kararına saygılı olduklarını belirterek, “İYİ Parti ile sıkıntımız olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz” şeklinde konuştu.

"YURT MESELESİNE MÜDAHALE EDECEĞİZ"

Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor.

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"
İYİ Parti'nin aldığı seçim kararı sonrası konuya ilişkin konuşan Özgür Özel, "CHP Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı karşısında muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapmasını savundum.  Akşener'i ziyaret ettik, onlar da bizi karşıladılar. Akşener'e 81 ilde aday çıkarma konusundaki kararlarını bildiğimizi ancak gözden geçirilmesini önerdim, mümkün olup olmadığını sordum. Bir masa kuralım, işbirliği yapalım, birbirimize kazandıralım, dedim." dedi.

Alınacak her iki karara da saygılıyız demiştik, muhafaza ediyoruz. İYİ Parti ile sıkıntımız olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz.

"BÜTÜN MİLLETİMİZLE İTTİFAK YAPACAĞIZ"

İYİ Parti, CHP'nin geçmişte ittifak yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. İYİ Parti'nin seçimleri iyi insanlar. Bütün örgütümüzden talebimiz şudur. Eski dosttan düşman olmaz. Sakın GİK'te karar verdi diye İYİ Parti ile sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. Atatürk'ü sevenlerin partisidir. Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. İstanbul'a ihanet edenler İstanbul'a dönmesinler diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol, yürüyüş bizim. Bu halk partilerin tek başına yürüyeceği bir yol değil bütüm milletimizi talana karşı halkçı belediyelerde birleşmeye davet ediyorum.

"TAYYİP BEY ARAP ŞEYHLERİNE ARSALARIMIZI PAZARLAMASIN DİYE..."
İstanbul'a ihanet edenler İstanbul'a geri dönmesinler diye, Ankara'yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesin diye, Tayyip Bey Arap şeyhlerine arsalarımızı helikopterden pazarlamasınlar diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol bizim, bu yürüyüş bizim, halk partililerin tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Bütün milletimizi ranta karşı, talana karşı, halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum."