Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye 'soy' yanıtı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, Devlet Bahçeli'nin 'soy' üzerinden kendisi için söylediği sözlere yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında kendisini hedef almasına yanıt verdi. 

DEVLET BAHÇELİ'YE SOY YANITI

"Bugün Devlet Bey, grup toplantısında sözlerimi eleştirmiş. Benim dediğim şu, Manisa'da hemşerilerimiz MHP'li bir belediye başkanını seçiyor. Mazbatasını alıp görevini yapıyor. Osmaniye'de de görev yapıyor. Ama Diyarbakır'da, Mardin'de, 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz buralara kayyım atıyorsunuz. Bu yüzden Kürtler bu ülkede daha az eşittir. Camiler ibadethane kabul ediliyor ama Alevilerin Cem evleri ibadethane sayılmıyor. Aleviler de bu ülkede daha az eşittir.

Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları sokağa çıkabilirler, Tayyip bey istesin Osmanlı Ocakları sokağa çıkabilir ama 1 Mayıs olur, sendikalar sokağa çıkamazlar. Bu ülkede muhalifler daha az eşittir Devlet Bey. Kendisi nazikçe telefon etti. Bugün diyor ki bu soysuz iddia, o arkadaşları, o metni yazan arkadaşları Sinan Ateş'in de arkadaşları da çok iyi biliyor. O arkadaşlar bana soysuz demeye kalkıyorlarsa, Devlet bey, benim soyum Selanik'tir. Ayıptır söylemesi babamın babası üzerinden soyumuz 1880'lerde Üsküp'tedir. Soyumuz, Osmanlı'ya hizmet eden Makedonya'dır. Ben bu cümleyi ona yakıştıramadım. Devlet Bey'in çocuğu yok diye Tayyip Bey, "zürriyetsiz" demişti. Ben bunu hiç yakıştıramamıştım. Devlet Bey'in prompterina o ifadeyi yazanı, Devlet beye bizzat havale ediyorum."