Gezi Parkı Davasında Karar! Osman Kavala ve Can Atalay'ın cezaları onandı!

TAKİP ET

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davası kapsamında, Osman Kavala ve Can Atalay dahil olmak üzere 5 sanığın mahkumiyet kararlarını onadı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davası kapsamında, Osman Kavala ve Can Atalay dahil olmak üzere 5 sanığın mahkumiyet kararlarını onadı. Diğer 3 sanığın hükümleri ise bozuldu. Karar doğrultusunda Ayşe Mücella Yapıcı ve Ali Hakan Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyelerine karar verildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ile Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı.

Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18'er yıl hapis cezaları ise bozuldu.

Dairenin kararında, bu sanıkların eylemlerinin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" kapsamında olmadığı; sanıkların eylemlerinin "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verildi.