Murat Ülker'den Yıldız Holding'in borçlarıyla ilgili açıklama geldi

TAKİP ET

Türkiye'nin en zengin adamı Murat Ülker'den Yıldız Holding'in borçlarıyla ilgili açıklama geldi. Murat Ülker, Ülker grubunun 2018'de 7 milyar dolan olan borçlarını 1 milyar dolar seviyesine indirdiğini açıkladı.

Ülker Grubu olarak bilinen Yıldız Holding'in, 2018 bankalara olan 7 milyar dolarlık borcu, borç yapılandırması sayesinde 1 milyar dolara geriledi. Murat Ülker, Yıldız Holding'in 2018'de 7 milyar dolan olan borçlarını 1 milyar dolar seviyesine indirdiğini açıkladı. Bu konu hakkında konuşan Ülker, "Bu başarıyı uluslararası bir firma olmamıza borçluyuz. Globalleşmemiz ve beş yıl önce Türkiye'de sendikasyon yapmamız iyi ki oldu" şeklinde konuştu.

Ülker ayrıca, "Yurt içindeki borcumuz yaklaşık 1 milyar doların biraz üzerinde ancak bunun yarısı Türk lirası cinsindendir. Şu anda Yıldız Holding'in borç seviyesi sağlıklı bir seviyede ve 2,5 FAVOK çarpanına sahiptir. Yurtdışında da finansal yapı sağlamdır ve finansmanı tamamen uluslararası kaynaklardan sağlamaktayız. Faiz oranları düşüktür ve vade süreleri uzundur. Örneğin, faiz oranı yüzde 2,5 ve vade süresi 12 yıldır" şeklinde açıklamalarda bulundu.