Murat Kurum: "Cumhuriyet tarihindeki depremlerde neredeyse 130 bin kişi hayatını kaybetti"

TAKİP ET

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, canlı yayında kullandığı "130 bin canımız gitmiş" sözleri hakkında açıklama yaparak, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti"

Eski Çevre Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü" açıklamasını yaptı.

"İSTANBUL 11 İLE YETİŞİR AMA İSTANBUL'A BİR ŞEY OLURSA DEVLET KALMAZ"

Bu akşam tv100'de katıldığı Candaş Tolga Işık'ın programında olası İstanbul depremi hakkında konuşan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "130 bin canımız gitmiş" ifadesini kullanmıştı.

Devamında "11 ilde bakın deprem oldu, İstanbul 11 ile yetişir ama Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz" demesiyle Kurum'un bu sözlerinde 130 bin kayıp ile 6 Şubat depremini kastettiği anlaşılmıştı.

Bu sözler daha sonra Candaş Tolga Işık tarafından Kurum'a yayın dışında tekrar sorulmuş ve ifadelerin yanlış anlaşılmaya sebep olduğu ortaya çıkmıştı.

SON 100 YILI KASTETMİŞ

Daha sonra X hesabından açıklama yapan Kurum, Cumhuriyet tarihindeki depremlerde toplam 130 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. 

Kurum'un X hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

"6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler."

Kurum ayrıca, bu akşam ve 29 Nisan 2023'te katıldığı programlardan kesitlerle depremlerde hayatını kaybeden yurttaşların sayılarıyla ilgili yaptığı açıklamaları paylaştı. 

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: "Son 1 asırda 130 bin canımızı depremlerde kaybettik."

— Aykırı (@aykiricomtr) January 31, 2024

Kaynak: ankahaber.net, aykiri.com.tr