Moskova'da Hamas, İran ve Rus üçlü zirvesi

TAKİP ET

İran ve Rus Dışişleri Bakan Yardımcıları ile Hamas Heyeti'nin yaptığı görüşmede İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki son durum ele alındı.

Rusya'nın resmi daveti üzerine Moskova'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk’un da yer aldığı Hamas heyetiyle görüştü.

Dün Moskova'da Hamas heyeti çeşitli yetkililerle görüşürken Moskova'ya Rusya’nın daveti üzerine giden Bakıri de Rus yetkililerle temaslarda bulunmuştu.

Görüşmede İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki durum ele alındı.

HAMAS-RUS GÖRÜŞMESİ

Sputnik'in aktardığına göre Hamas heyeti, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile de görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Hamas, Rusya lideri Vladimir Putin'in Filistin-İsrail savaşına ilişkin tutumunu ve Rus diplomasisinin çabalarını takdir ettiğini bildirdi.

Hamas’ın yayımladığı açıklamada toplantı sırasında İsrail'in "Batı tarafından desteklenen suçlarını" durdurmanın yollarının tartışıldığı belirtilirken Hamas’ın İsrail'in "işgaline" mümkün olan tüm yollarla direnme hakkının da altını çizdiği belirtildi.

PUTİN, HAMAS HEYETİYLE GÖRÜŞMEYECEK

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Hamas heyetiyle görüşmeyi planlamadığını açıkladı. Peskov, kendisine bu konuyla ilgili yönlendirilen bir soruya karşılık olarak temasların Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağını belirtti.