Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat açıklamalarına Ümit Özdağ'dan sert tepki

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in TBMM Genel Kurulu'nda tarikat ve cemaatlerle ilgili söylediklerine karşılık Ümit Özdağ'dan açıklama geldi. Özdağ, "15 Temmuz gecesi halk devleti sokaktan topladı. Şimdi FETÖ gitti METÖ geldi" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'nda "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bakan Tekin’e sert çıktı. Özdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamayı, “Milli Eğitim Bakanlığını tarikat ve cemaatlere teslim eden Milli Eğitim Bakanı bir gün muhakkak yargılanacak” notu ile sosyal medyada paylaştı.

Özdağ, açıklamasında şunları söyledi:

“Sadece eğitimde değil, devlet cemaat ve tarikatler arasında paylaştırılmış durumda. Türk milletinin elinden devleti alınmış durumda. Devletin değişik kurumları, değişik tarikat ve cemaatlere pazarlanmış durumda. Bu Türk devletinin mantığına aykırı. 4 bin senelik devlet anlayışımızda böyle bir şey yok.

"BUNLARDA DEVLET ZİHNİYETİ YOK"

“Osmanlı bir gün tarikat ve cemaatlerin siyasete girmesine izin vermemiş. Giren tarikat ve cemaatleri ağır şekilde cezalandırmış, hatta katletmiş. Bunlar ‘ecdad’ diyorlar, ecdad mezardan çıksa bunları kızılcık sopasıyla döver. Bunlarda devlet zihniyeti yok! Devleti şirket zannediyorlar, şirket bile böyle yönetilmez.

"15 TEMMUZ'DA HALK DEVLETİ SOKAKTAN TOPLADI. ŞİMDİ FETÖ GİTTİ METÖ GELDİ"

"Devleti FETÖ’ye teslim ettiler 15 Temmuz gecesi halk sokaktan topladı devleti, uçurumun kenarına gelmiş. Şimdi FETÖ gitti METÖ geldi. Onun için biz devleti tarikatlar ve cemaatlerden alıp sahibi olan Türk milletine geri vereceğiz. Milli Eğitim Bakanı da bu yapmış olduğu politikalardan dolayı yargılanacak bir gün, yargılanacak!”

Ümit Özdağ, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tarikat açıklamalarına tepki gösterdi.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 19, 2023