Mehmet Emin Kutluay Hoca'dan siyasilere tepki: "Hadi Mercedesler'i bırakın, samimiyseniz görelim"

TAKİP ET

Mercedes-Benz'in İsrail'e 1 milyon dolar bağışlaması üzerine, Türkiye'deki Mercedes kullanan siyasetçilere ve cemaat liderlerine çağrıda bulunan Urfalı imam Mehmet Emin Kutluay, Diyanet'e de 'Mercedes' çağrısı yaptı.

Mercedes’in CEO'su Kaellenius, geçtiğimiz haftalarda yaptığı paylaşımda İsrail merkezli bir sivil toplum kuruluşuna bağışta bulunduklarını açıklamıştı.  Açıklamada İsrail’deki mağduriyetlerin giderilmesi için destek verdikleri ifade edilmişti. Yapılan paylaşım Türkiye'de tartışmaları da beraberinde getirmişti.

“Yellehçi” videosu ile Türkiye gündemine oturan cami imamı Mehmet Emin Kutluay da bu desteği hatırlatarak İsrail-Hamas savaşında Filistin’e destek açıklamaları yapan Türk siyasilere ve cemaat liderlerine çağrıda bulundu.

“SAMİMİ MİSİNİZ?”

Ekranlarda verdiği sohbet programları sonlandrılan Kutluay, verdiği vaazda “Mercedes’e binen siyasiler, Mercedes’e binen şeyhler, hocalar, Mercedes’e binen Diyanet İşleri Başkanı, samimi misiniz? Hadi Mercedesler’i bırakın. Hadi görelim, samimiyseniz görelim” ifadelerini kullandı.

İşte o vaaz: