MEB'den "Ortak sınavlara" ilişkin yeni açıklama

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ortak sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatın okullar arasında uyumlu bir şekilde işlenmesini sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke genelinde, il genelinde ve okul bazında olmak üzere toplam 3 farklı ortak sınav uygulaması"nı bu yıl başlatıyor.

Ortak sınavlarla ilgili ayrıntılar da netleşti. Bu öğretim yılı için sadece çoktan seçmeli soruların kullanılacağı belirtildi. Ancak gerektiğinde altyapı hazırlandıktan sonra açık uçlu soruların da kullanılabileceği belirtildi. Diğer tüm ortak yazılı sınavlar ve diğer yazılı sınavlar ise açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları iki aşamada yapılacak. Önce yazılı sınavlar gerçekleştirilecek, ardından her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmenleri tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçmeye yönelik uygulama sınavları yapılacak.

Geçtiğimiz hafta, 81 ilde yapılacak ortak yazılı sınavların hangi derslerde ve hangi tarihlerde yapılacağı açıklanmıştı.