Mansur Yavaş'tan iktidara: "Siz açlık sınırını 16 bin lira yapıp emekliyi 10 bin liraya mahkum ederseniz bu 'ölün' demektir, 'aç kalın' demektir"

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı'nın iftar yemeğine katıldı. Mansur Yavaş yaptığı konuşmada, "Açlık sınırını 16 bin lira olarak belirlediler. Bu nedir biliyor musunuz? Siz hükümet olarak açlık sınırını 16 bin lira olarak belirleyip emekliyi 10 bin liraya mahkum ederseniz, bu ölün demektir. Aç kalın demektir" ifadelerini kullandı.

İftar programının ardından konuşan Yavaş, kendi icraatlarıyla ortaya çıkamayanların ABB'nin sosyal yardımları keseceğinden, sayaçları PKK'lıların okuyacağına kadar bir sürü karalama kampanyası yaparak koltuklarını korumak istediklerini söyledi.

Şeffaf Belediyeciliği Türkiye'nin her tarafına yayacaklarını söyleyen Yavaş, konuşmasına "Ankara'da çok şey değişti. İhaleler canlı yayınlanmaya başladı. Artık belediyenin bütün hesapları web sayfasında yayınlanmaya başladı. Kararlarımızı ortak akılla vererek sizlerden aldığınız parayı harcamaya başladık." dedi.

"Nedere bir ihtiyaç olursa Mansur Yavaş onun yanındadır." şeklinde konuşmasına devam eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, Belediyeciliğin doğumundan ölüme kadar vatandaşın her ihtiyacıyla ilgilenmek olduğunu, destek yönetmeliğine uygun şekilde başvuran 34 bin emekliye destek olduklarını, bir belediye başkanının kentin hem annesi hem babası hem abisi hem kardeşi olduğunu söyledi.

CHP Gölbaşı Adayı Yakup Odabaşı'na desteklerini bildiren Mansur Yavaş, "Yakup başkanımla beraber Gölbaşı'nda ve diğer ilçelerde de mutlaka bu uygulanır hale gelecek ve Türkiye'ye artık bundan sonra Mansur Yavaş belediyeciliği yayılacaktır. Bu son 5 yılımda inşallah Yakup başkanımla doya doya hizmet vereceğim. Hiçbir eksiğiniz kalmayacak." diyerek sözlerini noktaladı.