Lütfü Türkkan'dan çarpıcı soru önergesi! PKK'ya destek veren yabancı askeri şirketlere karşı ne yapılıyor?

TAKİP ET

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hazırladığı soru önergesi ile Milli Savunma Bakanı Güler'e çarpıcı sorular sordu. Türkkan'ın önergesinde yer alan, 'Yabancı askeri şirketler PKK'ya açıkça destek verirken onlara karşı ne yapıyoruz?' ifadeleri dikkat çekti.

“ABD’Lİ ÖZEL ASKERİ ŞİRKETLERİN PKK’DAN FARKI YOK, TERÖR ÖRGÜTÜ SAYILSIN”

Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki terörle mücadelesi kararlılıkla sürmeye devam ediyor. Ancak Pençe Kilit Operasyon Bölgesine sızan teröristlerce düzenlenen saldırılarda 12 şehit verilmesinin ardından bölgede uluslararası askeri hizmetler adıyla faaliyet Amerikan özel askeri şirketlerinin PKK/PYD terör örgütüne destek verdiği iddiaları gün geçtikçe güçleniyor. Konuyu Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın açıklamaları ve yönelttiği sorular ise bölgede faaliyet gösteren yabancı askeri şirketlere yönelik İktidarın herhangi bir mücadeleye yönelik bir duruşu olmadığını ortaya koydu.

AMERİKAN ŞİRKETLERİNİN ELİNDE 12 ŞEHİMİZİN KANI VAR

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde hareket alanı kazanan terör örgütü PKK/PYD başta Amerika, Fransa ve Rusya olmak üzere her açıdan desteklenmeye devam ediyor. Özellikle Suriye’nin kuzeyinde yaşanan otorite boşluğundan faydalanan terör örgütlerinin ABD tarafından düzenli ordu olarak yapılandığı ve Kürt otonom bölgesi olarak devletleşme yolunda resmi olarak tanındığı yabancı kaynaklara da yansımaya devam ediyor.

Türkiye’nin terörle mücadelesinde koşulsuz her türlü desteği sunduklarını belirten İYİ Partili Lütfü Türkkan ise sınırlarımız ötesinde faaliyet gösteren Amerikan özel askeri şirketlerinin bu mücadeleyi zayıflatmaya çalıştığını ifade ederek Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

AMERİKAN ASKERİ ŞİRKETLERİ TERÖR UNSURU OLARAK SAYILMALI

Türkkan, önergesinde; “22 – 23 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen ve 12 şehit verdiğimiz yüreğimizi dağlayan alçak saldırılar göstermektedir ki; hain terör örgütleri yabancı devletlerin lojistik, istihbarat, eğitim ve personel desteğiyle operasyon bölgelerimizde varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. Ülkemizin güneyinde hain terör örgütlerinin varlığına destek olan yabancı ülkelere ait olan ve uluslararası askeri hizmetler adıyla faaliyet gösteren özel şirketlerin bölgedeki varlığı en az bölücü hain örgütleri kadar ülkemizin güvenliğini tehdit etmektedir. Ülkemize ve TSK’ya karşı düzenlenen son alçak saldırılarda yabancı askeri şirketlerin bölücü hain terör örgütüne destek sunduğu iddia edilmektedir. Bu iddiaların ötesinde menşei Amerika Birleşik Devletleri olan askeri şirketlerin Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki varlıkları gerek ilgili askeri şirketlerin kaynaklarında gerekse de yabancı basın organlarında açıkça beyan edilmiştir. Bu beyanlarda ilgili şirketlerin hain terör unsurlarına yönelik desteği ise apaçık ortadadır. Ayrıca başta ABD, Fransa ve Rusya’nın bölgede terör unsurlarına karşı desteği tüm dünya kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu destek öyle bir noktaya ulaşmış vaziyettedir ki; ülkemizi tehdit eden alçak terör örgütleri düzenli ordu seviyesine getirilmiş, bu hain örgütler her türlü teçhizat, eğitim ve imkanlarla donatılmıştır. 

Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki yabancı askeri şirketlerin sürdürdüğü faaliyetlere bakıldığında bir terör örgütünden farksız olmadığı görülmektedir. Ancak tüm bu yaşanılanlara rağmen bölgede faaliyet gösteren yabancı askeri şirketlere yönelik herhangi bir mücadeleye yönelik kararlılık görülmemektedir.” İfadelerini kullandı.

SORULAR

Türkkan’ın Milli Savunma Bakanı Güler’e soruları ise şu şekilde;

1) İstihbarat kaynaklarından gelen bilgiler de dikkate alındığında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde varlık gösteren terörist sayısı ne kadardır? Teröristlerle mücadeleye yönelik olarak Irak ve Suriye’deki askeri kaynaklarla herhangi bir işbirliği ya da istişare gerçekleştirilmekte midir?

2) Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yaşanan otorite boşluğundan ötürü Türkiye’nin meşru müdafaa hakları saklı bulunmaktadır. Bu meşru müdafaa hakları içerisine hain terör örgütlerine destek veren yabancı askeri şirketlerin bölgedeki varlığını ve hareketini önlemek dahil midir?

3) Bölgedeki yabancı askeri şirketlerin varlığıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’yla herhangi bir koordinasyon gerçekleştirilmekte midir?

4) Hain terör örgütleriyle işbirliğinden ötürü bölgedeki yabancı askeri şirketlerin birer terör örgütü olarak tanımlanması yönünde devletin resmi makamlarıyla birlikte Bakanlığınız tarafından herhangi bir adım atılmış mıdır? Atılması düşünülmekte midir?

Kaynak: aykiri.com.tr