Lütfi Elvan: 102 milyar dolar dış borç halkımıza hizmet amacıyla kullanıldı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 18 yılda alınan 102 milyar dolar dış borcun nereye harcandığına dair soruya cevap verdi. Elvan, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine, "Halkımıza hizmet amacıyla yapılan tüm giderlerin karşılanması için kullanılmaktadır' cevabını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; AK Parti iktidarının 18 yılda 102 milyar dolar dış borç aldığını belirterek paranın nereye harcandığını sordu.  

Bakan Elvan, Tanrıkulu’nun önergesine verdiği yanıtta, 102 milyar dolarlık dış borç için "Halkımıza hizmet amacıyla yapılan tüm giderlerin karşılanması için kullanılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Elvan, yanıtında şöyle dedi:
"Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’nun hükümlerini aktardı. Elvan, “Bütçe gelir veya borçlanma suretiyle edinilen imkanlar, ayrı harcama kalemleri veya projeler için tahsis edilmemekte, Hazine birliği kapsamında halkımıza hizmet amacıyla yapılan tüm giderlerin karşılanması için kullanılmaktadır"

lütfi elvan dış borç dolar 102 milyar dolar hizmet ak parti