Kuzey Kore lideri Kim Jong-un katıldığı bir törende çocuklar tarafından böyle karşılandı

TAKİP ET

Kim Jong-un Anneler Günü kapsamında Kuzey Koreli kadınlarla bir araya geldi. Kadınları daha çok çocuk sahibi olup onları devleti seven kişiler olarak yetiştirmeye teşvik amaçlı konuşmasını yaptığı esnada göz yaşlarına hakim olamamıştı. Kuzey Kore liderinin katıldığı bir başka törende kendisine sarılan kız öğrencilerin ağladığı görüntüler ortaya çıktı.

Dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'nin lideri son günlerde dünya basınında sıkça yer alıyor.

Kuzey Koreli lider Kim Jong-un, Ulusal Anneler Günü kapsamında Pyongyang'da düzenlenen bir halk buluşması sırasında göz yaşlarına boğuldu. Lider, gözlerini beyaz bir mendil ile silerken görüntülendi.

Etkinlik sırasında Jong-un'un ağladığını gören katılımcıların çoğu liderle beraber göz yaşı döktü. Bu tarz bir etkinlik 11 yılda ilk kez, eyalette doğum oranlarının düşmesi nedeniyle gerçekleştirildi.

Kim Jong-un yaptığı konuşmada, ''Düşen doğum oranlarını yükseltmek ve çocuklar için iyi sağlık ve eğitim hizmeti sağlamak, buradaki annelerimizle birlikte çözmemiz gereken aile meselelerimizdir.'' ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER KUZEY KORE LİDERİNE SARIALRKA AĞLADI

Son olarak ortaya çıkan görüntülerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un öğrencilerle yapılan törende bir araya geldi. Törene katılan Kuzey Koreli öğrenciler bir anda Kim Jong-un'un çevresini sararak genç lidere sevgi gösterisinde bulundu. Kız öğrencilerin Kim Jong-un’a sarılarak sevinçten ağladığı görüldü.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, katıldığı bir törende çocuklar tarafından böyle karşılandı.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 11, 2023