Kuzey Kore, ilk operasyonel 'nükleer saldırı denizaltısını' geliştirdiğini duyurdu: Kim Jong-Un'un neşeli halleri kameralara böyle yansıdı

TAKİP ET

Kuzey Kore, ülkenin ilk operasyonel "taktik nükleer saldırı denizaltısını" törenle denize indirdi.

Kuzey Kore, ülkenin ilk operasyonel taktik nükleer saldırı denizaltısını denize indirdiğini duyurdu. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un da katıldığı bir törende bu önemli adım atıldı. Kim Jon Un'un tören sırasındaki neşeli halleri dikkat çekti. Kim, yaptığı açıklamada bu denizaltının, ülkenin ABD ve Asyalı müttefiklerine karşı nükleer silahlarla güçlendirilmiş bir donanma oluşturma çabalarında büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Kim Jong Un, donanmayı nükleer silahlarla donatmanın acil bir görev olduğunu belirtti ve deniz kuvvetleri için taktik nükleer silahlarla donatılmış daha fazla su altı ve su üstü gemisinin sözünü verdi.

Kuzey Kore devlet medyasına göre, bu denizaltı, Kore yarımadası ile Japonya arasındaki sularda devriye görevi yapacak. Analistler, "Hero Kim Kun Ok" olarak adlandırılan geminin, Kuzey Kore'nin 1970'lerde Çin'den satın aldığı ve yurt içinde üretimine başladığı, modifiye edilmiş Sovyet dönemi Romeo sınıfı bir denizaltıya benzettiğini belirtti.