Kuvars kristalini böyle buldular

TAKİP ET

Milyonlarca yıl yer altında oksijen ve silikonun bileşenlerinden oluşan kristal kuvars mineralini yaptıkları çalışmayla böyle buldular.

Araştırmacılar kazı yaptıkları bir bölgede kuvars kristalini buldular.

Çamurlu toprağın arasından çıkarttığı kristal kuvarsı bir güzel temizleyen adam o anları sosyal medyadan paylaştı.

İşte o anlar:

Kuvars kristalini böyle buldular.

— Aykırı (@aykiricomtr) January 22, 2024

 

KUVARS NEDİR?
Kristal kuvars, kimyasal olarak silisyum dioksit (SiO2) formülüne sahip, renksiz ve saydam bir mineraldir. Dünya'nın kabuğunda en bol bulunan minerallerden biridir. Özellikle kumtaşı, granit ve diğer magmatik kayaların bir bileşeni olarak yaygın olarak bulunur. Kristal kuvarsın moleküler yapısı düzenli bir şekilde tekrar eden silikon ve oksijen atomlarından oluşur.

Kristal kuvars, dökme cam yapımında, elektronik cihazlarda, hassas saatlerde, optik cihazlarda ve birçok endüstriyel uygulamada kullanılan önemli bir endüstriyel malzemedir. Ayrıca, manyetik rezonans görüntüleme (MRG) cihazlarında, bilgisayar çiplerinde ve çeşitli bilimsel araştırmalarda da kullanılan bir malzemedir.

Doğal olarak oluşan kristal kuvars, şeffaf veya saydam bir görünüme sahiptir, ancak bazen içerdiği mineraller nedeniyle renkli olabilir. Kuvars ayrıca, enerji uzmanları ve metafizik inançlara sahip olanlar arasında enerjiyi yönlendirme ve şifa amacıyla kullanılan bir kristal taş olarak da popülerdir.