Kürşad Zorlu son dönemde yapılan gözaltı ve tutuklamalarla ilgili konuştu

TAKİP ET

Tutuklanan ve bugün itibarıyla tahliye edilen Türk milliyetçisi gazeteciler hakkında konuşan Kürşad Zorlu, "Bu milletin evlatlarını ayırmaya, kutuplaştırmaya hakkınız yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, tutuklanan ve bugün itibarıyla tahliye edilen Türk milliyetçisi gazeteciler Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas hakkında konuştu.

Zorlu partisinin basın açıklamasında, "Bakın daha bugün, bunun en bariz örneklerinden birini hep birlikte yaşadık. Sığınmacılar konusunda paylaşım yaptıkları için tutuklanan Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas adlı gençlerimiz aradan tam 105 gün geçtikten sonra bugün tahliye edildiler. Tam 105 gün!" dedi.

Açıklamasının devamında Zorlu, "Belki bugün siyasi iktidar bu anlayışla günü kurtardığını zannediyor ancak ülkemize her geçen gün daha fazla zarar verecek bu sürecin bu şekilde gitmesine biz izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kürşad Zorlu şu ifadeleri kullandı:

"Bu milletin evlatlarını ayırmaya, kutuplaştırmaya hakkınız yok.

Türk gençleri milyonlarca sığınmacının kabul edildiği ülkemizde elbette milli devlet anlayışının tehdit altında olmasından, kurucu değer ve ilkelerimizin ihlal edilmesinden, demografik yapının bozulmasının yaratacağı sorunlardan duydukları endişeyi anlatıyorlar. Anlatmaya da devam edecekler. Haykırıyorlar, seslerini yükseltiyorlar. Elbette bunu hukuk içerisinde yapmak durumundayız.

Bakın daha bugün, bunun en bariz örneklerinden birini hep birlikte yaşadık. Sığınmacılar konusunda paylaşım yaptıkları için tutuklanan Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas adlı gençlerimiz aradan tam 105 gün geçtikten sonra bugün tahliye edildiler. Tam 105 gün!

En başından bu yana avukatlarımız aracılığıyla sürecin biz takipçisi olduk. Bugün görülen duruşmada da 50'ye yakın avukatımızla ve milletvekillerimizle duruşma salonunda hazır bulunduk. Sanılmasın ki bu hukuksuzluklarla istediklerini yapabilecekler... Belki bugün siyasi iktidar bu anlayışla günü kurtardığını zannediyor ancak ülkemize her geçen gün daha fazla zarar verecek bu sürecin bu şekilde gitmesine biz izin vermeyeceğiz."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu:
"Sığınmacılar konusunda paylaşım yaptıkları için tutuklanan Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas adlı gençlerimiz aradan tam 105 gün geçtikten sonra bugün tahliye edildiler. Tam 105 gün!"

— Aykırı (@aykiricomtr) January 3, 2024

Kaynak: aykiri.com.tr