Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soru heyecanı: 1 milyonluk soru ve cevabı nedir?

TAKİP ET

Kim Milyoner Olmak İster 1 milyonluk soru heyecanı yaşanıyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Rabia Birsen Güvercin, peş peşe verdiği cevaplarla 1 milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazanmıştı. O soru bu gece ekranlara geldi. Peki, 1 milyonluk soru ve cevabı ne?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında, Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu 24 yaşındaki yarışmacı Rabia Birsen Göğercin, 1 milyonluk soruyu açtırmayı başardı.

Son soruda "Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusu soruldu. Şıklar ise "Ş,V,G,H" olarak verildi.

1 MİLYON LİRARIK SORUYU AÇTIRDI

Popüler bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu 24 yaşındaki yarışmacı Rabia Birsen Göğercin,1 milyonluk soruyu açtırmaya hak kazandı.

"UMARIM BİLDİĞİM YERDEN GELİR"

1 haftalık süre zarfında bilgilere tekrar baktığını söyleyen 24 yaşındaki yarışmacı, "Örnek soru yok. 4 tane ya da 5 tane. Hiçbir fikrim yok. Ne geleceğine dair hiçbir fikrim yok. Umarım bildiğim yerden gelir" açıklamasında bulundu.

İŞTE FİNAL SORUSU

Son soruda "Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusu soruldu. Şıklar ise "Ş,V,G,H" olarak verildi.

RABİA BİRSEN GÜVERCİN KİMDİR?

24 yaşında olan yarışmacı Ankara'da yaşıyor.

Bu yıl Gazi Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun olan Rabia geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında kolunu kıyma makinesine kaptırdığını söyledi.

Ayrıca yeminli izci olan Rabia Birsen Güvercin, yaşananların ufak bir dalgınlık kaynaklı olduğunu ifade etti.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER RABİA BİRSEN GÜVERCİN KAZANDI MI?

Kim Milyoner Olmak İster'in son bölümünde yarışmacı Rabia Birsen Güvercin, 400.000 TL değerindeki "İstiklal Marşı'nı TBMM kürsüsünde ilk kez kim okumuştur?" sorusunu doğru yanıtlayarak 1 milyonluk soruya ulaştı.

EN SON BATU ALICI 1 MİLYONLUK SORUYU AÇMIŞTI

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Batu Alıcı, bir milyonluk soruyu açmıştı.

Alıcı, 11. soruyu da bilerek 1 milyon lira değerindeki final sorusunu açtırmayı başarmıştı. Finalde ise "Hangisi "Dede Korkut Hikayeleri'ndeki karakterlerden biri değildir?" sorusu soruldu.

İşte final sorusu

Final sorusunda, "Hangisi "Dede Korkut Hikayeleri'ndeki karakterlerden biri değildir?" diye soruldu. Şıklar ise şu şekilde verilmişti:

A: Bala Hatun
B: Banu Çiçek
C: Bamsı Beyrek
D: Bayındır Han

Cevap: A: Bala Hatun