Kayseri'deki geri gönderme merkezindeki isyanın detayları ortaya çıktı

TAKİP ET

Fon medyasının gizlediği gerçekler bir bir ortaya çıkıyor! Kayseri Geri Gönderme merkezinde göçmenlerin çıkardığı isyanda binayı yaktıkları, kamera, cam, elektrik panoları, ana giriş turnikelerini kırdıkları anlaşıldı. Kaçaklar, bir uzman çavuşu da hastanelik etti.

AYKIRI / HABER MERKEZİ

Kayseri Gömeç Mahallesi'nde bulunan Geri Gönderme Merkezi'nde iki gün olaylar çıkmıştı. Medyanın bir bölümüne "Yangın çıkarıp, söndürülmesine engel oldular" şeklinde sunulan olayların arkasından bambaşka bir gerçek ortaya çıktı.

Yabancı uyruklu kaçakların binayı yaktıkan sonra, bir jandarma personelini hastanelik ettikleri, kemara, cam, elektrik panoları ve binanın girişinde bulunan turnikeleri kullanılamaz hale getirdikleri anlaşıldı.

Güvenlik raporlarına yansıyan olayda, isyanı çıkaran ve kamu malına zarar verdikleri belirlenen 20 kaçak isimleriyle birlikte tespit edildi.

JANDARMA, ÇEVİK KUVVET, KOMANDO BİRLİĞİ MÜDAHALE ETTİ

Kayseri'deki olayların kontrolden çıkması üzerine, binadaya ek güvenlik takviyeleri yapıldı. Yapılan güvenlik takviyesinde Komando birliklerinden çevik kuvvete kadar yüzlerce kolluk kuvveti bölgeye intikal edip, olayları bastırmaya çalıştı.

Çıkarılan isyan yüzlerce güvenlik personelinin katılımıyla güçlükle bastırılırken olay çıkaran kaçaklar derdest edildi.

OLAYLAR, GÜVENLİK RAPORLARINA BÖYLE YANSIDI

"Olayın Konusu: İsyan Çıkarma, Kamu Malina Zarar Verme ve Genel Güvenliği Tehlikeye Sokma, Görevi Yaptırmamak için Direnme

J.Krk.K.K.lığı sorumluluk alanında bulunan Gömeç Mahallesi'nde faaliyet gösteren Geri Gönderme Merkezinde 19.08.2022 tarihi saat 19.00 sıralarında serbest kalmak isteyen karışık uyruklu düzensiz göçmenlerin bina icerisinde yangın çıkardıkları, kamera,cam, elektrik panoları, ana giriş turnikelerini kırarak isyan Çıkarmışlardır. Çıkan isyanı bastırmak için GGM idaresinin talebi üzerine Kocasinan İlçe Jandarma Komutanlığı, Melikgazi İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş Komando BI.K.liği, Bünyan Cezaevi Tabur Komutanlığı. Polis Çevik kuvveti ile müdahale edilmiş, orantılı güç kullanılarak isyan bastırılmıştır.

İtfaiye ekiplerince yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. İsyanı başlattığı ve kamu malına zarar vererek genel güvenliği tehlikeye soktuğu tespit edilen Cezayir Uyruklu, M.Z., E.T., M.İ., B.B., ve Y.K., Nijerya uyruklu S.A., E.I., A.C., A.O. C.O. ve O.E., Sierrelec uyruklu M.B., Angola uyruklu L.V., Kamerun uyruklu F.M., Rusya uyruklu E.A., Filistin uyruklu L.A., Özbekistan uyruklu Y.İ. ve R.Y., Irak uyruklu S.S., Fas uyruklu E.B. isimli şahıslar olmak üzere toplam 20 düzensiz göçmen ifadelerinin alınması amacıyla gözaltına alınmıştır.

İsyanın ilk çıktığı anda düzensiz göçmenlerin ana giriş kısmındaki turnikeleri kırarak devirmeleri sonucu geri gönderme merkezinde görevli olan bir jandarma personelinin sol ayak bileği ve ayak yüzeyindeki eklem ve legamentlerin çıkık olduğu ve 3 dikiş atıldığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı anlaşılmıştır."

 

kayseri geri gönderme merkezi kayseri göçmen kayseri isyan