İzmir'de taksiciler, katledilen meslektaşları Oğuz Erge için konvoy yaptı

TAKİP ET

İzmir'de taksiciler, meslektaşlarının aracına aldığı kişi tarafından silahla yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesi sonrası konvoylu tepki gösterdi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde meydana gelen trajik olayda, taksici Oğuz Erge'nin (44) öldürülmesiyle ilgili şüpheli D.A'nın (19) yakalandığı bildirildi. Erge, dün sabaha karşı Buca Gediz Mahallesi'nden Gaziemir'e gideceğini belirten D.A'yı aracına aldıktan kısa bir süre sonra arka koltuktan tabancayla üç el ateşe maruz kalmış ve ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Şüpheli D.A'nın, taksicinin üzerindeki ve aracındaki değerli eşyayı alarak kaçtığı belirtildi. Ancak polis, şüpheliyi Buca'da saklandığı adreste yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Taksici Oğuz Erge'nin ölümü, diğer taksicileri de derinden etkiledi. Taksiciler, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelerek protesto konvoyu düzenledi.

Erge'nin cenazesi, hastaneden alınarak İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Taksiciler, cenaze nakil aracının arkasında konvoy oluşturup korna çalarken, olayı protesto ettiler.

İzmir’de taksiciler, soğukta üşümesin diye araca aldığı şahıs tarafından öldürülen meslektaşları Oğuz Erge için konvoy oluşturdu.

— Aykırı (@aykiricomtr) February 2, 2024

Kaynak: aykiri.com.tr