İYİ Parti Zafer Partisi'nin işbirliği davetine kapıları kapattı

TAKİP ET

İYİ Parti, CHP'nin ardından Zafer Partisi'nin ittifak teklifine de isim vermeden kapıları kapattı. Buğra Kavuncu'nun teşkilatlara gönderdiği talimatla ittifak görüşmelerini yasakladı.

İYİ Parti'nin geçtiğimiz günlerde yerel seçimlere CHP ile işbirliği yapmadan gireceğini açıklamasının ardından İYİ Parti ile Zafer Partisi arasında yeni bir gelişme yaşandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için işbirliği çağrısında bulunmuş Akşener ise Özdağ'ın bu çağrısına cevap vermemişti.

Daha önce Ümit Özdağ'la sert tartışmalar yaşayan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ise il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği talimatta "ittifak" görüşmelerini yasakladı. Kavuncu ayrıca gelen tekliflerin teşkilat koordinatörlerine bildirilmesini istedi.

Buğra Kavuncu'nun teşkilatlara gönderdiği talimatta şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Başkanlarımız;

Özellikle bugün ve önümüzdeki bir kaç günlük süre zarfında bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından seçim ittifakı konusunda görüşme istişare vb. başlıklar altında manipülasyon ve provokasyon maksatlı bir araya gelme tekliflerinin geldiği/geleceği anlaşılmaktadır.

Parti disiplinimizi korumak ve manipülasyona ve bilgi kirliliğine yol açmamak adına; bu tekliflerin açık ve net bir şekilde reddedilmesi ve tartışmaya bile mahal verilmemesi büyük önem taşımaktadır.

Bu sebeple il ve ilçe başkanlıklarımıza gelen bu tekliflerin reddedilmesiyle birlikte ilgili teşkilat koordinatörümüze de durumun aktarılması önemle rica olunur."