İYİ Parti: Yeni göç tehdidi kapıda

TAKİP ET

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "'Libya'da durduracağınız kaçak höçmenler Türkiye'ye gelir' sözleriyle yeni göç tehdidine dikkat çekti.

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Meloni-Erdoğan görüşmesine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu, yeni göç tehdidinin kapıda olduğu söyledi:

“İtalyan basınından öğrendiğimize göre, Erdoğan İtalya Başbakanı Meloni ile yaptığı görüşmede, Libya'dan İtalya'ya yönelik göçü durdurmak konusunda destek vereceğini taahhüt etmiş.

Ülkemizin sınırlarını korumak konusunda İtalyan sınırlarına gösterdiği hassasiyetin binde birini göstermeyen ve Cumhuriyet tarihinin en rezil anlaşması olan Geri Kabul Anlaşmasını imzalayarak Avrupa’nın sınırlarını koruyan Erdoğan'ın unuttuğu bir şey var.

Libya üzerinden İtalya ve Avrupa'ya gidemeyen kaçak göçmenler evine geri dönmeyecek. 
Kaçak göçmenlerin hedefi Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmek olacaktır. Ve ne yazık ki büyük bir kısmı Türkiye’de kalacaktır.

AKP hükümeti göçe gerçekçi bir çözüm bulmak istiyorsa, İYİ Parti’nin Milli Göç Doktrini’ni hayata geçirmelidir.”

Mehmet Tolga Akalın: “Libya’da Durduracağınız Kaçak Göçmenler Türkiye’ye Gelir!”

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, Meloni-Erdoğan görüşmesine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu, yeni göç tehdidinin kapıda olduğu söyledi:… pic.twitter.com/lYGXtJ1BE3

— Aykırı (@aykiricomtr) January 22, 2024