İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yargıtay üyelerine Anayasa kitapçığı bıraktı

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle birlikte Yargıtay önünde AYM'nin kararınına uyulmamasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Zorlu, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ni eleştirerek, bu durumu Türkiye'nin bekası için bir darbe girişimi olarak değerlendirdi.

Yargıtay Başkanlığı'na Anayasa kitapçığı ile bir dilekçe sunan Zorlu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın korunması gerektiğinin altını çizdi. İYİ Parti olarak bu olaya karşı hukuki mücadele vereceklerini belirterek Türk milletine ve anayasaya sahip çıkacaklarını ifade etti.

Zorlu:

“Cumhuriyetimizin ikinci asrına adım atarken dün itibarıyla eşi benzeri görülmemiş bir hukuk skandalı yaşanmaktadır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak: bizzat Anayasal hukuk düzenine, hukukun üstünlüğüne ve devlet organları arasındaki işleyişe yönelik adeta bir darbe girişiminde bulunmuştur. Yine bu kapsamda millet iradesinin tecelligahı olan TBMM’nin kurumsal yapısının aynı Yargıtay dairesi tarafından hedef alınması darbenin boyutunu gözler önüne sermektedir.

TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un bizzat bu dayatmaya karşı en net cevabı vermesi gereken kişi olduğuna inanıyoruz. Gelinen noktada bir hukuk bilmezlik, bir kanun tanımazlığın ötesinde; art niyetli, kasıtlı ve organize bir suç girişimi olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Çünkü Anayasa Mahkemesi kararları; yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını gerçek ve tüzel kişileri bağlamaktadır. Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi kararına uymaması hukuken izah edilemezken Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması artık Türkiye’de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmayacağı gerçeği, sorunun cevabını vermesi gereken kişileri bizlerle karşı karşıya bırakmaktadır. Bu karar kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığını bir kez daha rafa kaldırma girişimidir.

Böylesine vahim bir tablo karşısında Türkiye, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın başlangıç kısmında yer alan çok net bir ifadeyi İYİ Parti olarak hatırlatmak istiyoruz: ‘Anayasamız, Türk Milleti tarafından demokrasiye aşık Türk evlatlarının; vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunur.’