İYİ Parti Somali cumhurbaşkanının oğlunun davasına müdahil olma kararı aldı

TAKİP ET

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Somali cumhurbaşkanının çarparak öldürdüğü motokurye Yunus Emre Göçer'in davasına müdahil olacaklarını açıkladı. Zorlu, "Burada bir kez daha anlaşılmıştır ki, siyasi iktidarın hukuk anlayışı; hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukudur." dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Zorlu, toplantıda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zorlu konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Somali cumhurbaşkanının oğlunun konsolosluk aracıyla çarparak öldürdüğü motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesiyle görüştüğünü ve yanlarında olduğunu ifade etti.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ DEĞİL ÜSTÜNLERİN HUKUKU"

İstanbul'da otomobiliyle çarparak 2 çocuk babası motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un serbest bırakılması ve ardından ülkeden kaçması sonrası hukuk sistemini eleştiren Zorlu, "Davaya müdahil olacağız. Burada bir kez daha anlaşılmıştr ki, siyasi iktidarın hukuk anlayışı; hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukudur." ifadelerini kullandı.

"KARAR TARTIŞMAYA KAPALI"
Zorlu, bir gazetecinin, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun seçime tek başına seçime girme kararını Ankara özelinde yeniden oylayacağı yönündeki iddiayı sorması üzerine de "Genel İdare Kurulumuzun kararı net. Biz tek başımıza seçimlere katılacağız. Tartışmaya açık bir konu değil. En üstten en alta kadar bütün mensuplarımızı bağlayan karar. Önümüzdeki günlerde İYİ Parti'nin böyle alternatif güzergah açmış olmasının ne kadar kıymetli olduğunu bizzat vatandaşlarımız müşahede edecekler" diye konuştu